Testování MKR v Polsku udělalo radost i fanouškům

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Severočeský tým MKR Technology absolvoval poslední velké testy před Dakarem. Čtyři dny tvrdého testování písečných podmínek na polském území ukázaly připravenost týmu pro nadcházející ročník. Teď už zbývá jen doladit drobnosti a čekat.

Gert Huzink, test Polsko 2020
Gert Huzink, Renault C460, Riwald Dakar Team. Testování v Polsku, říjen 2020. © MKR Technology

„Od konce léta jsme hodně testovali. Za sebou máme dvě větší prověrky. Nejprve ve Francii a minulý týden v Polsku. Šlo o dvě zcela rozdílné lokality, které se lišily svými podmínkami. Zatímco Francie byla tvrdá a kamenitá, v Polsku jsme zkoušeli připravenost pro jemný písek a chování kamionů v dunách,“ sdělila Lucie Povová, manažerka severočeského konstruktérského týmu MKR Technology.

Mechanici týmu Maria Kresse se tentokrát zaměřili na pérování a odpružení závodních speciálů.

„Snažíme se zmírnit dopady a pracujeme na celkové stabilitě. K tomu jsme ladili motor, jeho otáčky a zkoušela se jeho síla za různých podmínek,“ nastínila Povová.

Několikadenního testování se účastnili holandští piloti, kteří Kressovy renaulty budou při lednové rallye krotit – Gert Huzink a Pascal de Baar.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

„Oba byli z výsledků nadšeni. S Mariem se dělili o své pocity a společnými silami se podařilo udělat spoustu práce. Atmosféra byla skvělá a všichni se už těší, až přijde na řadu především závodní část, kvůli které se tohle všechno dělá,“ podotkla Povová.

Poslední velké testování před Dakarem v Polsku mohli tentokrát slevovat i fanoušci česko-holandské formace. Na některé z nich se dokonce usmálo i štěstí a v závodním kamionu se mohli svést.

„Není úplně běžné, abychom se našim fanouškům mohli vůbec ukázat nebo se s nimi osobně setkat. Tentokrát to vyšlo. Všechno fungovalo, jak má, počasí nám také přálo, takže jsme této mimořádné chvilky všichni trochu využili, protože fanoušků se přišlo podívat opravdu hodně,“ měla radost manažerka týmu. „Lidé se nejprve báli. Z dakarského kamionu jde přece jen respekt, ale oba piloti jsou výborní a všem připravili nezapomenutelný zážitek, takže lidé byli nadšení.“

Pascal de Baar, test Polsko 2020
Pascal de Baar, Renault K520, Riwald Dakar Team. Testování v Polsku, říjen 2020. © MKR Technology

Testování v Polsku uzavřelo letošní přípravy na novou závodní sezónu, kterou by měl v lednu odstartovat právě věhlasný Dakar.

„Teď už nás čeká jen klasický servis, jinak jsou auta nachystaná. Samozřejmě stále je tu určitá nervozita z toho, co opravdu bude. Letošní ročník byl silně poznamenaný a narušený aktuálními okolnostmi ve světě, ale všichni už jsou natěšení. Pracujeme ve ztížených podmínkách, dodržujeme nařízení a doufáme, že doba brzy pomine, abychom mohli opět začít závodit,“ dodala Lucie Povová z MKR Technology.

Tisková zpráva MKR Technology [editováno]

Přehled nejdůležitějších událostí neobvyklé sezony 2020, novinky ze zákulisí jednotlivých týmů před Dakarem 2021, unikátní a rozsáhlé sondy do dakarské historie, zajímavé rozhovory a spoustu dalšího originálního dakarského čtení najdete na 160 stranách druhého čísla tištěného magazínu DAKARMANIA. Vychází 1. prosince!

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu