Silk Way Rally 2021: Znovu do Mongolska, poprvé na Altaj

Rubrika: Silk Way Rally  
/ Aktualizováno:

Organizátoři Silk Way Rally představili základní kontury 11. ročníku své soutěže, který se uskuteční na počátku července 2021. Rally Hedvábné stezky podruhé v historii zavítá do Mongolska, vůbec poprvé účastníci okusí krásy i nástrahy pohoří Altaj. Půjde o jedinou maratonskou soutěž příští sezony, jejíž trať protne území tří států.

Ajrat Mardějev, Silk Way Rally 2019
Ajrat Mardějev/Dmitrij Svistunov/Sergej Kreněv, Kamaz 43509, Kamaz-Master. Silk Way Rally 2019. © Kamaz-Master

Silk Way Rally 2021 bude mít deset etap o celkové délce kolem pěti tisíc kilometrů, z nichž se přibližně polovina pojede v rámci rychlostních zkoušek. Závod odstartuje 1. července v Omsku. Odtud soutěžní karavana zamíří přes jihozápadní Sibiř k pohoří Altaj, jehož ruskou i mongolskou částí projede od západu na východ. Velké finále se odehraje v píscích pouště Gobi. Do cíle v čínském Urumči dorazí úspěšné posádky 11. července.

„Trať Silk Way Rally bude příští rok úplně nová, proto budou účastníci Silk Way Rally objevovat dosud neznámé regiony,“ slibuje ředitel soutěže Vladimir Čagin. „Půjde o jihozápadní Sibiř, nedotčenou přírodu a dechberoucí scenérie Altaje nebo úplně jinou část Mongolska než při předchozím ročníku. Naopak poušť Gobi, na kterou se všichni těší, je už samozřejmou součástí Silk Way Rally.“

Liaz Race 1, Vimos
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Svým nadšením z nových lokalit se netají Luc Alphand, jenž je zodpovědný za sportovní stránku SWR a komunikaci se závodníky: „To, co jsme objevili během obhlídek, je fantastické! Scenérie vám vyrazí dech! Budete se cítit naprosto svobodně… Jedná se o tratě jako stvořené právě pro cross-country rally. Pro piloty a navigátory to bude naprostý požitek.“

Pořadatelé jsou navíc připraveni vyjít vstříc týmům už při jejich cestě do místa startu, byť Omsk leží západněji než Irkutsk, kde začínala SWR loni. Ačkoliv evropské účastníky čeká o poznání kratší cesta, mohou se těšit na úlevy a pomoc organizátorů.

„S ohledem na mimořádné okolnosti musíme vše dělat tak, abychom účastníkům usnadnili organizační záležitosti,“ uvědomuje si Čaginův zástupce Frédéric Lequien. „Proto nabízíme dopravní řešení na klíč, poplatky přizpůsobené kontextu a deset etap, které budou kompaktnější než v minulosti. Jednou z našich hlavních priorit je také zajištění excelentního televizního pokrytí.“

PROGRAM SILK WAY RALLY 2021
30/06-01/07 Administrativní a technické přejímky v Omsku
01/07 Slavnostní start v Omsku
02-11/07 10 etap v Rusku, Mongolsku a Číně
11/07 Vyhlášení vítězů v Urumči

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu