Dakar 2021: Ignacio Casale s Tatrou týmu Buggyra Racing

Rubrika: Dakar 2021, Kamiony  
/ Aktualizováno:

Tým Tatra Buggyra Racing nasadí na Rally Dakar 2021 dvojici kamionů Tatra Phoenix. Novým kolegou Martina Šoltyse bude trojnásobný vítěz pouštního maratonu Ignacio Casale.

[aktualizováno 24. 11. 2020, 15:44]

Ignacio Casale, Tatra Buggyra Racing
Ignacio Casale (vpravo) s navigátorem Álvarem Leónem při prezentaci týmu Tatra Buggyra Racing. © Buggyra Media

Martin Šoltys, David Schovánek a Tomáš Šikola přesednou do nově postaveného Phoenixu osazeného automatickou převodovkou.

„Myslím, že v dunách auto díky automatické převodovce zrychlí a budu mít čas věnovat se v nesrovnatelně větší míře řízení. Alespoň v této chvíli jsem o tom přesvědčený,“ říká k nejzásadnější technické novince Martin Šoltys, jenž má na svém kontě tři dakarské starty a zatím nejlepšího výsledku dosáhl letos, kdy se Schovánkem a Šikolou skončili těsně před branami první desítky.

„Navzdory všem omezením kvůli koronaviru se nám podařilo absolvovat celý naplánovaný testovací program, i když jsme o něm fanoušky a novináře záměrně neinformovali. Technologický posun je opravdu patrný, a proto můžeme očekávat zlepšení naší výkonosti,“ věří ředitel týmu Martin Koloc. „Nové auto je vylehčené, kromě automatické převodovky má nový motor se zvýšeným výkonem a podařilo se nám také zásadně vylepšit odpružení. Naše očekávání jsou velká.“

Novými posilami dva dakarští vítězové

Ještě podstatně bohatšími dakarskými zkušenostmi se může pochlubit nová posila týmu. Ignacio Casale se na start Rally Dakar postaví už podvanácté. Ve své bohaté sbírce trofejí má také „beduíny“ za tři vítězství a dvě druhá místa v kategorii čtyřkolek.

DAKARMANIA #2
DAKARMANIA #2 vychází 1. prosince! Kliknutím na obrázek přejdete do E-SHOPU

Úplným nováčkem nebude Chilan ani v kabině závodního kamionu. V roce 2010 totiž právě jako člen posádky nákladního vozu na Dakaru debutoval, nicméně za volantem tehdy seděl jeho otec Francisco. Nyní bude sám řídit Phoenix s manuálním řazením, který na Dakaru 2020 pilotoval Šoltys.

„V kategorii čtyřkolek jsem dosáhl všech svých cílů a vyzkoušet si závodění s kamionem bylo vždycky mým snem,“ tvrdí Ignacio Casale. „V důsledku opatření přijatých v souvislosti s covidem jsme sice neměli mnoho času na vyzkoušení Tatry, ale se stejnými omezeními a podmínkami se museli vypořádat i všichni ostatní. Navzdory všemu jsme připravení a těšíme se na Dakar 2021.“

Sedačku navigátora v Casaleho posádce obsadí Álvaro León, jenž se jako spolujezdec Francisca „Chaleca“ Lópeze radoval z dakarského triumfu v roce 2019 v kategorii SSV. Jméno palubního mechanika Buggyra zatím oficiálně neoznámila. Při prezentaci týmu byla na voze jmenovka Petra Čapky, který se loni s Tatrou vlastního týmu účastnil Africa Eco Race.

Buggyra Racing bude mít v lednu v Saúdské Arábii také dvojnásobné zastoupení v kategorii SSV. Se speciály Can-Am pojedou Josef Macháček a Tomáš Enge.

Podrobnosti o přípravách všech českých týmů na Dakar 2021, obsáhlé a otevřené rozhovory s účastníky, stejně jako bohatý materiál o historii nejslavnější maratonské rally světa najdete na 160 stranách druhého čísla našeho magazínu. DAKARMANIA #2 vychází 1. prosince! Objednávejte na eshop.dakarmania.cz.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu