Potvrzeno: Tomečka čeká perný víkend… a Dakar 2021!

Rubrika: Dakar 2021, Kamiony  
/ Aktualizováno:

Tomáš Tomeček se v lednu po jedenácti letech vrátí na Rally Dakar. A dokonce se stejným vozem. Ovšem se svou Tatrou 815 tentokrát nebude usilovat o co nejlepší výsledek, ale v roli rychlé asistence bude k dispozici jednomu ze špičkových týmů kategorie side-by-side.

Tomáš Tomeček, Africa Race 2020
Tomáš Tomeček, Tatra 815, Czechoslovak Team. Africa Eco Race 2020. © Tom Racing

„Vše proběhlo tak, jak podle smlouvy mělo, a napsali mi, že vše potvrzují a těší se na spolupráci,“ říká Tomáš Tomeček, jenž bude na Dakaru krýt záda buginám připraveným německým týmem South Racing.

Na Arabský poloostrov vyrazí společně s navigátorem Ladislavem Lálou a podle posledních informací by jejich posádka mohla zůstat pouze dvoučlenná.

„Přes víkend budeme s Láďou v Kopřivnici nakládat auto. Musíme ho vybavit větším množství dílů, než kolik jich vezeme, pokud jedeme v závodním módu. A v neděli pak vyrazím do Marseille,“ popisuje Tomeček svůj nejbližší program. „Díly na buginy přeložíme do tatrovky nejspíš až v Saúdské Arábii. Před startem na to bude dost času. Naopak teď při nalodění ve Francii na to asi moc prostor nebude. Každopádně vše bude připravené, prostor na uložení věcí týmu mám podle domluvy už nachystaný.“

DAKARMANIA, akční balíček
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Tomáš Tomeček patří k věrným vyznavačům Africa Eco Race. Pokud by nebyl ročník 2021 zrušen kvůli situaci kolem koronaviru, na Dakar do Saúdské Arábie by se jistě nevydal a dal by opět přednost Africe. Přesto se na novou roli těší.

„Mám radost. Líbí se mi to, protože to má smysl. Nebude to o honbě za časem, ale člověk tam bude, aby pomohl ostatním,“ uzavírá Tomeček.

Podrobnosti o přípravách všech českých týmů na Dakar 2021, obsáhlé a otevřené rozhovory s účastníky, stejně jako bohatý materiál o historii nejslavnější maratonské rally světa najdete na 160 stranách druhého čísla našeho magazínu. DAKARMANIA #2 vychází 1. prosince! Objednávejte na eshop.dakarmania.cz.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu