Boris Vaculík bojuje. Tentokrát však nikoliv na závodní trati

Rubrika: Tiskové zprávy  

Přestože se tým 3RCZ.com v průběhu roku připravoval na účast na Rally Dakar 2021 a již v červnu odeslal přihlášku, nakonec posádka Boris Vaculík, Martin Plechatý ve startovní listině chybí. Svou účast tým odvolal kvůli zdravotním problémům svého pilota.

Boris Vaculík, Dakar 2020
Boris Vaculík, 3RCZ.com. Rally Dakar 2020. © 3RCZ.com

Navzdory omezeným možnostem během pandemie nemoci covid-19 se Boris Vaculík na podnicích autokrosového mistrovství ČR udržoval v závodním tempu. Před posledním závodem MČR v Sedlčanech mu patřila druhá pozice v průběžném hodnocení kategorie Superbuggy, navíc s odstupem pouhého bodu od vedoucího jezdce. O mistrovský titul se chtěl samozřejmě ucházet, ale do posledního závodu nemohl odstartovat. Důvodem byly výsledky zdravotních testů a následná operace.

„Už v Nové Pace jsem se necítil dobře a bohužel se to hned po závodech potvrdilo. Série vyšetření, bleskový termín operace, odstranění ‚vetřelce‘, kterého jsem si bůhví jak dlouho pěstoval, a rekonvalescence. Takové byly mé poslední měsíce,“ popisuje Boris Vaculík. „Musím říct, že jsem opravdu vděčný všem lékařům a sestrám z Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně, kteří o mě pečovali. Jsou to borci a profíci, moc jim děkuji.“

Vzhledem k okolnostem se posádka v průběhu října z Dakaru 2021 odhlásila. Po nějaký čas ale existovala naděje, že do závodu odstartuje alespoň jeden člen týmu 3RCZ.com. Návrat do sedla čtyřkolky plánoval Martin Plechatý. Ale i z této varianty, zejména pro časovou náročnost, sešlo.

DAKARMANIA #2
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

„Nechtěl jsem sedět doma a začal přemýšlet o návratu na čtyřkolku s tím, že bych vyrazil i s Borisem, pokud by mu to zdravotní stav dovoloval. Chtěl jsem ho udržet v dakarském rytmu. Pořadatel mi sice umožnil přihlásit se i po uzávěrce, ale nakonec díky krátkému času na přípravu, ale i kvůli covidu by to nebylo realizovatelné,“ vysvětluje Martin Plechatý.

Boris Vaculík se nyní plně věnuje rehabilitaci a tento týden jej čeká ještě jeden operační zákrok.

„Příští rok se budu snažit dostat co nejdříve do formy. Autokrosovou sezónu určitě nestihnu, ale velkou výzvou pro mě je stále start na Dakaru 2022. Je to cíl, který mě žene dopředu. Celou situaci mi velmi ulehčuje neuvěřitelná podpora mých blízkých a samozřejmě úžasná síla a energie, kterou mi předávají kluci z týmu, kteří to se mnou prožívají,“ uzavírá Vaculík.

Tisková zpráva týmu 3RCZ.com [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu