Charterům s účastníky Dakaru udělí Saúdská Arábie výjimku

Rubrika: Dakar 2021  
/ Aktualizováno:

Společnost Amaury Sport Organisation a představitelé Saúdské Arábie nadále dělají maximum pro uskutečnění Rally Dakar 2021. Přestože blízkovýchodní království kvůli aktuální situaci kolem šíření nemoci covid-19 minimálně na týden uzavřelo své hranice, účastníky prestižního závodu na své území pustí.

Saúdská Arábie sice od pondělí 21. prosince nepřijímá běžné linkové letecké spoje, na přelomu tohoto a příštího týdne však svá letiště otevře charterovým letům s účastníky dakarské rally na palubě. Jedná se o uklidňující zprávu například pro české a slovenské závodníky a týmový personál, neboť tato skupina se již na podzim dohodla na společném pronájmu speciálně vypraveného letu, jenž zamíří v neděli 27. prosince z Bratislavy přes Prahu do Džiddy.

Vlastní charterové lety z několika destinací zajistila již dříve také ASO. Organizátoři pomohou i těm, kteří původně počítali s využitím běžných linkových spojů. Pro tyto účastníky budou vypraveny další chartery.

Pořadatelé už na podzim sestavili soubor pravidel, jenž má nebezpečí šíření koronaviru na Dakaru minimalizovat. Účastníkům bylo důrazně doporučeno, aby čtrnáct dní před odletem na Blízký východ nastoupili do dobrovolné karantény. Do Saúdské Arábie mohou vstoupit pouze s negativním výsledkem testu, který nesmí být starší než 72 hodin. Další testy podstoupí na místě, stejně jako dvoudenní karanténu.

DAKARMANIA #2
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Po vyzvednutí soutěžní a doprovodné techniky z přístavu mají týmy možnost absolvovat od 30. prosince do 1. ledna závěrečné testování (shakedown). Následovat budou technické a administrativní přejímky. Dakar 2021 oficiálně odstartuje v Džiddě v sobotu 2. ledna, kdy se pojede také krátký prolog, jehož výsledky určí startovní pořadí pro první klasickou etapu. Ta je na programu v neděli 3. ledna.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu