Zraněný motocyklista Pierre Cherpin zemřel

Rubrika: Dakar 2021, Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

Ve čtvrtek 14. ledna podlehl motocyklista Pierre Cherpin zraněním, která utrpěl při pádu v sedmé etapě Rally Dakar 2021. Francouz zemřel při převozu leteckým speciálem z Džiddy zpět do vlasti.

Pierre Cherpin, Dakar 2021
Pierre Cherpin v dunách druhé etapy Rally Dakar 2021. © ASO/DPPI

Pierre Cherpin havaroval na 178. kilometru rychlostní zkoušky, která byla v neděli 10. ledna součástí maratonské etapy z Háilu do Sakaky. Po příletu záchranářského vrtulníku na místo nehody nalezli lékaři jezdce v bezvědomí. Vyšetření provedená po převozu do nemocnice v Sakace potvrdila vážná poranění hlavy a 52letý závodník byl na neurochirurgickém oddělení neprodleně operován. V následujících dnech byl udržován v umělém spánku a jeho stav zůstával stabilizovaný. Proto bylo rozhodnuto o jeho převozu do nemocnice v Džiddě, odkud měl být dále transportován do francouzského Lille.

Pierre Cherpin se Rally Dakar účastnil počtvrté. Poprvé se na start postavil v roce 2009, kdy se soutěž přestěhovala do Jižní Ameriky. Stejně jako o tři roky později startoval v kategorii malle moto (bez asistence) a v obou případech závod dokončil. Potřetí se na Dakar vrátil v roce 2015, ale kvůli poruše motoru tentokrát do cíle nedojel.

Letos se francouzský podnikatel a nadšený jachtařský poprvé vydal na Dakar i do Saúdské Arábie a znovu závodil v kategorii Original by Motul, v níž po šesti etapách figuroval na 22. pozici, celkově byl 77. Výsledky však pro Pierra Cherpina nebyly důležité.

„Jsem amatér, nechci vyhrávat, ale objevovat krajinu, kterou bych jinak neměl možnost poznat. Celé to je vzrušující: jedu na motorce, dělám, co mě baví, a poznávám sám sebe,“ řekl o svých pohnutkách k účasti na dakarské rally před jejím startem.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu