Dakarský vítěz Kevin Benavides mění barvy

Rubrika: Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

Kevin Benavides opouští Hondu, na jejíž stroje spoléhal od počátku své kariéry v cross-country rally. Z týmu japonského výrobce míří do tábora dosavadního „úhlavního nepřítele“.

Kevin Benavides, KTM
Kevin Benavides, Red Bull KTM Factory Racing. © KTM

32letý rodák z argentinské Salty, který v lednu jako první Jihoameričan dokázal vyhrát dakarskou rally v kategorii motocyklů, se dohodl s týmem Red Bull KTM Factory Racing.

„Vždycky jsem byl fanouškem KTM a Red Bullu a líbilo se mi, jak je tým organizován,“ tvrdí Kevin Benavides. „Jsem přesvědčen, že se jedná o nejlepší rozhodnutí, díky němuž budu schopen bojovat o další vítězství na Dakaru a titul mistra světa.“

Vicemistr světa v cross-country rally z roku 2017 se již v následujících dnech zapojí do přípravy týmu. První závod za řídítky KTM 450 Rally by měl absolvovat při Rally Kazakhstan, která by měla počátkem června otevřít letošní sezonu Mistrovství světa FIM v cross-country rally.

„Po první návštěvě továrny v Rakousku odcestuji podle plánu do Dubaje, kde strávím nějaký čas na motorce a s týmem. Letos si chci co nejrychleji zvyknout na motorku a poznat všechny lidi v týmu, abych se cítil příjemně a mohl se soustředit na svou jízdu. Doufám, že budu moci pokračovat ve vlastním tréninkovém programu, protože rád trávím co nejvíce času na motorce, a to jak té soutěžní, tak také na motokrosové a endurové,“ popisuje Benavides. „A pokud jde o příští rok, tam je cíl jasný: obhájit vítězství na Dakaru.“

Z podpory KTM profitoval Benavides už v dobách, kdy se ještě naplno věnoval enduru. V týmu Red Bull KTM Factory Racing navíc v předchozích letech působil Kevinův mladší bratr Luciano, jenž loni přešel do továrního týmu Husqvarny, která náleží stejně jako KTM pod křídla koncernu Pierer Mobility AG.

Barvy KTM letos na Dakaru hájili tři jeho bývalí vítězové Toby Price, Sam Sunderland a Matthias Walkner. Šanci poprvé dostal také Australan Daniel Sanders, jenž se při debutu blýskl vítězstvím mezi nováčky a především čtvrtým místem absolutně.

Zatím není jasné, zda bude Benavidesův příchod znamenat rozšíření sestavy rakouského týmu, nebo někdo ze zmíněné čtveřice rakouskou stáj opustí. V rámci koncernu Pierer se totiž velmi pravděpodobně uvolní místo v sestavě další sesterské značky GasGas, neboť Laia Sanz již před časem avizovala zájem o přestup za volant a letos na jaře absolvovala první závod v kategorii side-by-side.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu