Loeb vybírá nového spolujezdce. Kandidáti jsou dva

Rubrika: Auto  
/ Aktualizováno:

Sébastien Loeb hledá nového navigátora a zvažuje dvě varianty. Spolupráci s oběma adepty si v předchozích dnech vyzkoušel ve Spojených arabských emirátech.

Sébastien Loeb, Dakar 2021
Sébastien Loeb/Daniel Elena, Bahrain Raid Xtreme. Rally Dakar 2021. © Red Bull Content Pool

Devítinásobný mistr světa v rally a pětinásobný účastník Rally Dakar letos v březnu ukončil spolupráci s Danielem Elenou, který se po Loebově boku pravidelně objevoval třiadvacet let. Francouz se příští rok na Dakar vrátí znovu s vozem BRX Hunter, ovšem sedadlo spolujezdce by měl nově obsadit Fabian Lurquin nebo Xavier de Soultrait.

„V uplynulých týdnech jsme zvažovali několik zajímavých možností a nakonec jsme se rozhodli pro Fabiana a Xaviera. S každým z nich jsem v Dubaji absolvoval menší test, abych viděl, jak nám to společně půjde. A výsledky byly v obou případech pozitivní,“ popisuje Sébastien Loeb. „Jeden má zkušenosti z auta, druhý navigaci dobře zvládal na motocyklu. Během několika dnů to promyslím, ale předběžně lze říct, že pojedu s jedním z nich.“

Pětačtyřicetiletý Lurquin startoval na Dakaru zatím sedmkrát a v posledních třech letech navigoval Mathieua Serradori. S jihoafrickou buginou Century loni obsadili osmé místo v kategorii automobilů a připsali si také jedno etapové vítězství.

O dvanáct let mladší Xavier de Soultrait se dosud věnoval kategorii motocyklů, do loňska byl jezdcem továrního týmu Yamahy a Dakaru se pravidelně účastní od roku 2014. Předloni vyhrál jednu etapu a celkově skončil sedmý. Letos po první třetině soutěže vedl a v popředí se pohyboval i v následujících dnech. Po pádu v osmé etapě však musel odstoupit ze čtvrtého místa.

Zatímco Loeb zkoušel spolupráci s možnými nástupci Daniela Eleny, společnost Prodrive, která připravuje vozy pro tým Bahrain Raid Xtreme a zajišťuje i jeho chod, v těchto týdnech pracuje na přestavbě svých dakarských speciálů podle regulí pro nově vypsanou podkategorii T1+. První testování upraveného Hunteru by mělo proběhnout v červenci, na podzim by se měl tým v rámci přípravy na Dakar 2022 zúčastnit vybraných závodů.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu