Dubai Baja 2019: Aaron Maré dokončil, co loni začal

Rubrika: Dubai International Baja, FIM SP baja, Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

Aaron Maré s Husqvarnou vyhrál dubajskou baju v hodnocení motocyklů a po úvodním podniku sezony se ujal vedení v průběžném hodnocení Světového poháru FIM v bajách 2019.

Ve Spojených arabských emirátech naturalizovaný Jihoafričan figuroval na první pozici po první dnu už před rokem, ale ve druhé etapě jej tehdy zastavily technické problémy. Letos však byla závodnická Štěstěna na jeho straně. Maré v pátek večer vedl o pět a čtvrt minuty před Benjaminem Melotem s KTM a v sobotu svůj náskok ještě zvýšil.

„Na prvních sedmdesáti kilometrech dnešní etapy jsem se do toho opravdu opřel a vybudoval si náskok před ostatními jezdci. Pak jsem zvolnil. Nechtěl jsem udělat chybu, která by znamenala ztrátu. Před cílem jsem znovu zabral a pokusil se zvýšit svůj náskok, jak jen to bylo možné,“ popsal svou taktiku v rozhodující druhé etapě Aaron Maré.

Benjamin Melot, Dubai International Baja 2019
Benjamin Melot, KTM 450 SXF. Dubai International Baja 2019. © ATCUAE Media

Také Francouz Melot žije v SAE a v Dubaji obsadil druhou příčku už potřetí v řadě. V cíli jej od vítězného Marého dělilo sedm minut a 42 sekund. Třetí místo tentokrát obsadil vítěz z roku 2017 a další naturalizovaný Jihoafričan Mark Ackerman s Husqvarnou.

Mohammed Al Balooshi vypadl ze hry o nejvyšší příčky už v pátek. Loňský vítěz světového poháru zastavil kvůli poruše motoru své Kawasaki už na přejezdu na start první rychlostní zkoušky.

Khalifa Al Raisse, Dubai International Baja 2019
Khalifa Al Raisse, Honda 700 TRX, Boomer Team UAE. Dubai International Baja 2019. © ATCUAE Media/RallyZone

V kategorii čtyřkolek uspěl domácí Khalifa Al Raisse s Hondou 700 TRX. Druhou příčku s téměř 15minutovým odstupem obsadil Abdulmajeed Al Khulaifi ze Saudské Arábie na Yamaze.

Sen Fahada Al Musallama o hattricku se rozplynul už v pátek. Kuvajťanovu Yamahu 700 Raptor zastavily technické problémy.

Druhý podnik Světového poháru FIM v bajách 2019 hostí už za dva týdny Portugalsko. Baja TT do Pinhal se pojede v okolí Serty od 22. do 24. března.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu