Ricky Brabec vyhrál mexickou Sonora Rally

Rubrika: Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

Američan Ricky Brabec zopakoval na Sonora Rally svůj triumf z roku 2017. Druhé místo za továrním jezdcem Hondy obsadil loňský vítěz Skyler Howes, jenž je českým fanouškům dobře známý díky spolupráci s týmem Klymčiw Racing.

Sonora Rally nemá v Severní Americe obdobu. Jezdí se v mexické části Sonorské pouště. Letos startovala ze San Luis Río Colorado, ležícího na hranici se Spojenými státy americkými, odkud se účastníci vydali na jih do Hermosilla. V průběhu pěti etap ujeli závodníci 1324 kilometrů.

Brabec vyhrál první etapu a od té chvíle vedení kontroloval. Skvělým způsobem tak zahájil přípravu na následující ročník dakarské rally, na níž letos dlouho sahal po vítězství.

„Zbytek týmu pojede příští týden v Abu Dhabi, ale já jsem dal přednost Sonoře. Myslím si, že na trénink je lepší než soutěž světového šampionátu,“ vysvětluje Ricky Brabec. „K týmu se připojím při dalších závodech. Nemůžu se dočkat informací, jaký bude Dakar 2020. Letos jsem byl blízko. Každopádně musím zachovat chladnou hlavu a zopakovat úspěšnou sezonu 2018, abych byl na začátku roku 2020 ve špičkové formě.“

Skyler Howes, Sonora Rally 2019
Skyler Howes, Garrett Off-Road Racing. Sonora Rally 2019. © Sonora Rally Media

Díky výhře na Sonora Rally 2018 získal Skyler Howes možnost startu na Dakaru 2019 bez nutnosti platit startovné. Letos v Mexiku dojel do cíle jako druhý se ztrátou 37 minut. Znovu však získal zajímavou cenu. Jako vítěz tzv. Morocco Challenge nemusí platit startovné na říjnové Rallye du Maroc, jež bývá pro mnohé jezdce a týmy závěrečnou ostrou přípravou na další Dakar.

Howes na soutěži hájil barvy týmu Garrett Off-Road Racing. Jeho majitel Garrett Poucher v lednu také debutoval na Dakaru v týmu Klymčiw Racing, ale na Sonora Rally neměl štěstí. S podezřením na zranění kolene musel odstoupit ze druhé etapy.

Otazník tak nyní visí nad jeho účastí na dubnové Morocco Desert Challenge, na které by Howes i Poucher měli opět startovat ve stáji Ondřeje Klymčiwa.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu