MKR získává v úvodní etapě vítězný double

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Totální senzace! Lepší začátek si severočeský tým MKR Technology v Maroku nemohl ani přát. Úvodní etapu Morocco Desert Challenge totiž oba dakarské speciály naprosto suverénně ovládly. Martin van den Brink s roudnickým palubním mechanikem Danielem Kozlovským si přijeli pro zlato a Gert Huzink cílem projel jen pár vteřin za nimi druhý.

„Úvodní etapa byla jen krátký dvousetkilometrový prolog po tradiční nádherné pláži, který vlastně jen rozdělil pozice do dalšího dějství. Zůstaňme stát pevně na nohou. Ještě nás čekají dlouhé a těžké kilometry, ale je naprosto super do nich vyjíždět z těch nejlepších míst,“ mrknul Mario Kress, hlavní konstruktér dvou nejrychlejších závodních speciálů úvodní etapy.

První díl 11. ročníku Morocco Desert Challenge odstartoval na legendární Plage Blanche – na panensky bílé pláži podél pobřeží Atlantského oceánu a skončil po dvě stě osmnácti kilometrech v Abetteh. V nejrychlejším čase přijel právě severočeský kamion holandského týmu Mammoet Rallysport s roudnickým mechanikem na palubě. Pouhých čtrnáct vteřin za vítěznou posádkou pak byl druhý kamion z dílny MKR Technology s pilotem Gertem Huzinkem z týmu Riwald Dakar.

V neděli už rallye pozná první dlouhou, zcela novou etapu, která posádky přiveze do marocké Sahary. Začne se písčitými stezkami a pojede se starou zapomenutou dakarskou pistou v jižním směru daleko za Laayoune. Následně se na trati nachází celá řada klikatých rychlých cest s nesčetnými průchody přes písečné pláže a bílé pláně. 2. etapa z Abetteh do Smary měří lehce přes čtyři sta kilometrů.

Tisková zpráva MKR Technology (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu