Proražené pneumatiky zpomalily vedoucí kamion

Rubrika: Tiskové zprávy  

Opět si jeli pro pódium, ale proražené pneumatiky je zastavily. Posádka severočeského kamionu s roudnickým palubním mechanikem projela cílem druhé etapy Morocco Desert Challenge na desáté pozici.

„Auta jsou skvěle připravená a etapu jsme rozjeli hodně rychle. Dlouho jsme se drželi na první pozici, ale možná jsme měli trochu zvolnit na kamenitých úsecích, kde jsme prorazili gumu a po dalších pěti minutách jsme stavěli a měnili znovu,“ popsal palubní mechanik Daniel Kozlovský s tím, že proražené pneumatiky nebyly jedinými útrapami.

„Navíc jsme trochu bojovali s navigací. V Maroku je hodně cestiček a je hrozně snadné se splést. Kvůli navigaci dnes zakufroval i kolega Huzink,“ podotkl Kozlovský, který jede v kamionu Renault Trucks s pilotem Martinem van den Brinkem.

Nedělní druhá etapa přivedla posádky do marocké Sahary. Na trase z Abetteh do Smary dlouhé čtyři sta kilometrů se nacházela celá řada klikatých rychlých cest s nesčetnými průchody přes písečné pláže a bílé pláně. Nejrychleji si s ní poradil Bělorus Vjazovič s mazem. Posádka Nizozemce Martina van den Brinka dojela na desáté příčce s odstupem necelé půl hodiny. Dvacátý pak byl krajan Gert Huzink.

Gert Huzink, Morocco Desert Challenge 2019
Gert Huzink / Rob Buursen / Martin Roesink, Renault K-520, Riwald Dakar Team. Morocco Desert Challenge 2019. © MKR Technology

„Musím přiznat, že to pro mě bylo hodně tvrdé. Delší dobu jsem při závodě v autě neseděl a je to znát. Dvousetkilometrový prolog byl ještě sranda, ale dnešních čtyři sta kilometrů jsem už sakra trpěl. Co ale hodnotím na výbornou, je organizace závodu. Pořadatelé víc myslí na posádky a po dvou stech kilometrech je půlhodinová pauza, při které se najíte a doplníte energii, navíc vždy ještě prohlédnu auto. Není to jako na Dakaru, kde ve vedru kolabují motorkáři, protože se nemají kde pořádně napít,“ pochválil postupy pořadatelů Kozlovský.

Do čela závodu se po druhé etapě dostal Holanďan Voerman. Martin van den Brink je s židovickým renaultem průběžně čtvrtý a Gert Huzink se propadl na třináctou pozici.

Pondělní třetí etapa ze Smary do Assy měří 372 kilometrů. Posádky se opět mohou těšit na zcela novou trasu s písčitým a velmi tvrdým povrchem, na údolí plné stromů a zvířat, jako by byly na africké savaně. Kromě toho budou na trati i vysušená solná jezera nebo povinné vojenské kontrolní stanoviště.

Výsledky – 2. etapa (Abetteh – Smara, 401 km):
1. Viazovich (MAZ) 4:06:53
2. Voerman (MAN) +8:58
3. Versluis (MAN) +15:24
4. Vishneuski (MAZ) +15:26
5. Bouwens (Iveco) +18:07
10. van den Brink (Renault Trucks) +27:41
20. Huzink (Renault Trucks) +55:01

Celkově:
1. Voerman (MAN) 7:09:29
2. Versluis (MAN) +3:45
3. Bouwens (Iveco) +18:48
4. van den Brink (Renault Trucks) +21:14
5. Viazovich (MAZ) +24:06
13. Huzink (Renault Trucks) +57:14

Tisková zpráva MKR Technology (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu