Ollie Roučková se Predátora nebojí!

Rubrika: Zajímavosti  
/ Aktualizováno:

I když do startu Rally Dakar 2020 zbývá více než osm měsíců, příprava jednotlivých závodníků a týmů už jede naplno. A Olga Roučková ji pojímá opravdu komplexně. Kromě práce na technice, plnění marketingových povinností a dalších úkolů neustále maká také na své fyzičce. Navíc po sportovní stránce není pro Ollie žádná výzva dost velká. O uplynulém víkendu to opět potvrdila svou účastí na čtvrtém ročníku Predator Run v Plzni.

Na více než sedmikilometrové trati s několika náročnými překážkami zaběhla Ollie druhý čas ve své kategorii a celkově se umístila na 101. místě.

„Trasa vedla historickým centrem Plzně, což mě hodně bavilo. Ráda cestuju a poznávám nejrůznější kouty naší země, a tak se mi ‚run‘ líbil i z tohoto hlediska. Start a zázemí závodu hostilo plzeňské DEPO2015, které dobře znám. Přece jen sem občas jezdím zkoušet překážky. Normálně totiž tenhle druh překážek v mém tréninkovém plánu nemáme. V Maverickovi X RS opravdu nelítám po skluzavkách, neskáču přes zdi a taky se rozhodně nehoupu na opičích drahách,“ usmívá se Olga Roučková.

Ollie Roučková
Ollie Roučková © Jiří Vávra

Predator Run je vypsán jak pro jednotlivce, tak pro týmy. Jako první se na sedmikilometrový okruh vydala vlna elitních „predator runnerů“, kteří nasadili ostré tempo. Nejrychlejším mužem byl Filip Cenefels, jenž trať zvládl za 34 minut a 14 sekund, mezi ženami si nejlépe počínala Tereza Tocháčková (43 min 34 s).

Po „eliťácích“ se na start postavila kategorie open, jejíž závodní pole bylo pestřejší, přesto ani tady nebyla rozhodně nouze o zajímavé souboje.

„Hned, jak nám otevřeli bránu Depa, vystartovala jsem s jasným cílem dokončit závod v 60minutovém limitu. Nakonec se mi to povedlo, ale udělala jsem hodně chyb a přibližně kilometr před cílem jsem se pěkně ‚zadřela‘. Než se mi povedlo rozhýbat nohy a setřást ze sebe ztuhlost, dost jsem ztratila. Jsem na sebe hodně naštvaná,“ neskrývá zklamání Ollie. „Ale na druhou stranu to k závodům patří a holky byly připravené opravdu dobře. Zase mám na čem makat, a to mě na tom baví asi nejvíc.“

V květnu se Ollie na Monínci postaví na start extrémního Predator Race Master Weekendu, v jehož rámci se během dvou dnů zúčastní tří závodů!

„Když mi to trenérka napsala do plánu, nevěřila jsem vlastním očím. Tolik kilometrů, tak náročný terén a k tomu ještě brutální překážky… Myslela jsem si, že se zbláznila, ale držela jsem jazyk za zuby. Kdybych to řekla nahlas, nadělila by mi ještě něco brutálnějšího,“ směje se členka Dukly Praha. „No uvidíme, jak komplexní je má fyzička a pro jaké umístění si budu schopná doběhnout. Vím, že se nevzdám. I když budou svaly pálit, budu si říkat, že to dělám kvůli dalšímu Dakaru, kde chceme závodit skutečně na maximum.“

Ollie Roučková na Predator Run Plzeň 2019
101. absolutně | 2. v kategorii žen 35-39 let | 5. v kategorii žen

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu