Petr Hozák odstartoval Italian Baja šestým místem

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Třetím podnikem pokračuje o víkendu šampionát FIA World Cup for Cross-Country Bajas na italské půdě. K letošnímu prvnímu závodu se také vydal nově zformovaný Rockstar Energy AVE Team, který reprezentuje ve speciálu Hummer H3 RS Petr Hozák navigovaný nově Reném Kilianem.

„Přes zimu jsme velkou část naší přípravy věnovali ladění našeho dieselového speciálu a přesunu týmu do České republiky. Stále říkám, že jsme na začátku dlouhé cesty, ale stále také věřím, že to byl dobrý krok. Než jsme vyrazili do Itálie, tak jsme absolvovali hned několik testování a vše funguje. Italské tratě pro mne budou novou zkušeností, tak jako nový spolujezdec René. Je to ale zkušený chlapík, který má na svém kontě hned několik startů na slavném Dakaru. Do nové sezony míříme s novým válečným zbarvením, a především se silným sponzorem společností Rockstar Energy Drink,“ uvedl před odjezdem do Itálie natěšený Petr Hozák.

Soutěž odstartovala v pátek 21. června superspeciálkou o délce 12,5 kilometrů. Přestože Petr Hozák a René Kilian startovali do tohoto testu až jako devatenáctí, zajeli šestý nejrychlejší čas.

Petr Hozák, Italian Baja 2019
Petr Hozák/René Kilian, Hummer H3 RS, Pubblicita s.r.o. Test před Italian Baja 2019. © Pubblicita s.r.o.

„Jsem překvapený, protože jsme předjížděli dva soupeře, kteří nás nechtěli pustit a brodiště po prvních autech už byla hodně rozježděná. Je to určitě příjemný vstup do italské soutěže, ale to hlavní nás teprve čeká,“ řekl Petr v servisní zóně.

Ve třech dnech čeká na posádky celkem šest měřených úseků o celkové délce 430 měřených kilometrů. Vítěze soutěže budeme znát v neděli po obědě.

Pro Petra Hozáka a jeho tým je letošní Italian Baja prvním ostrým svezením. Pak už ale budou starty následovat dle kalendáře FIA World Cup for Cross-Country Bajas, tedy ve Španělsku (25. – 28. července), Maďarsku (8. – 11. srpna), Polsku (29. srpna – 1. září) a v Portugalsku (24. – 26. října).

Tisková zpráva Rockstar Energy AVE Teamu (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu