Baja Poland: Rekordman Hołowczyc nevynechá

Rubrika: Auto, Baja Poland, FIA SP baja  
/ Aktualizováno:

Stará láska nerezaví. Krzysztof Hołowczyc i letos na polské baje znovu poměří své síly se současnou špičkou Světového poháru FIA v cross-country bajách.

Krzysztof Hołowczyc, Baja Poland 2017
Krzysztof Hołowczyc, Mini JCW Rally, X-raid. Baja Poland 2017. © X-raid

Domácí fanoušci budou i letos při Baja Poland držet palce hned dvěma velmi populárním krajanům. Kromě Kuby Przygońského, který před rokem vybojoval vítězství na polské baje i v celkovém hodnocení světového poháru, se na tratích v Západopomořanském vojvodství opět představí i Krzysztof Hołowczyc.

57letý Polák si rekordní pátou výhru na polské baje připsal v roce 2015 a bezprostředně po závodě oznámil ukončení kariéry. Od té doby se několikrát za rok objevuje se svým starým Subaru v roli předjezdce na vybraných podnicích v klasických automobilových soutěžích, ale polský podnik světového poháru v cross-country rally nevypustil ani jednou. Už v roce 2016 přidal do sbírky pohár za druhé místo a stejný výsledek zopakoval loni.

Krzysztof Hołowczyc, Baja Poland 2018
Krzysztof Hołowczyc/Łukasz Kurzeja, Mini JCW Rally, X-raid. Baja Poland 2018. © X-raid

Vítěz Světového poháru FIA v cross-country rally z roku 2013 nastoupí do jedenáctého ročníku Baja Poland společně s navigátorem Łukaszem Kurzejou a stejně jako Przygoński pojede s Mini John Cooper Works Rally od X-raidu.

V sestavě německého týmu nebude chybět ani Orlando Terranova, který se po předchozí maďarské baje ujal vedení ve Světovém poháru FIA v cross-country bajách. Argentinec však bude mít tentokrát k dispozici starší model All4 Racing.

Baja Poland startuje v pátek 30. srpna sedmikilometrovým prologem. V sobotu a v neděli je na programu dalších šest rychlostních zkoušek. Včetně prologu čeká na účastníky necelých 505 kilometrů speciálek.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu