Alonso poprvé v dunách: Bylo to trochu děsivé

Rubrika: Auto  
/ Aktualizováno:

Fernando Alonso absolvoval s týmem Toyota Gazoo Racing SA čtyřdenní testování v namibijské poušti, v jehož rámci si poprvé vyzkoušel také jízdu v dunách. K ruce měl hned dva bývalé vítěze Rally Dakar.

V březnu si Fernando Alonso při prvním svezení především osahával dakarský Hilux. Na jihu Afriky kroužil po přesně vytyčené trati, kterou tým dobře zná. Namibijská lekce přinesla další posun a měla Španělovi ukázat některá specifika cross-country rally. Dvojnásobný mistr světa formule 1 se tento týden musel kromě jiného popasovat s dunami. Vrcholek největší z nich čněl až do výšky nad 380 metrů.

Fernando Alonso, Namibie 2019
Fernando Alonso, Toyota Hilux, Toyota Gazoo Racing SA. Testování v Namibii, srpen 2019. © Toyota

„Byl to velice zajímavý zážitek, když jsme tady v Namibii vyrazili do vysokých dun. V první chvíli to bylo trochu děsivé. Měl jsem určitý respekt, protože potřebujete víceméně dokonalou techniku, která mi zatím chybí,“ připustil Fernando Alonso. „Děkuji týmu, mému kolegovi Ginielu a všem dalším. Chceme dělat pokroky tak rychle, jak jen to je možné. Snad se bojím při každém pokusu o něco méně.“

Zmíněného Giniela de Villierse, který Alonsovi pomáhal už na jaře, tentokrát v roli lektora doplnil Marc Coma. Pětinásobný vítěz Rally Dakar v kategorii motocyklů by se podle posledních informací mohl stát navigátorem prominentního nováčka.

Fernando Alonso, Namibie 2019
Fernando Alonso, Toyota Hilux, Toyota Gazoo Racing SA. Testování v Namibii, srpen 2019. © Toyota

V Namibii okusil Alonso také jízdu podle navigace, i když zatím jen v omezené míře.

„Dosud jezdím hlavně podle dobře značené mapy. Tým má spoustu zkušeností a ví, co máme dělat. Než začnu běhat, musím se nejdřív naučit chodit. Jdeme krok za krokem a naším cílem je, abychom dokázali konkurovat nejlepším. Bude to dlouhá cesta, ale zatím z toho mám dobrý pocit. Stále mě čeká hodně práce a s autem potřebuji získat spoustu zkušeností, ale s testem jsem spokojený,“ uzavřel Alonso.

13. a 14. září absolvuje Alonso soutěž jihoafrického šampionátu v cross-country rally. Závodu Harrismith 400 se však zúčastní pouze mimo klasifikaci.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu