Du Maroc: Češi po problémech restartují

Rubrika: Rallye du Maroc  
/ Aktualizováno:

Po technických problémech, které je vyřadily z nedělní etapy Rallye du Maroc, se dnes po opravách do soutěže vracejí Martin Macík ml. s Ivecem i Martin Prokop a Boris Vaculík s Fordy.

Tým Big Shock Racing sehnal od místních obyvatel chybějící díl a jeho mechanici dokázali přes noc znovu poskládat rozbitou převodovku.

Jejich kolegové z Vaculíkova týmu 3RCZ.com se stejně úspěšně popasovali s opravou hydrauliky. Do třetí etapy odstartoval také Martin Prokop, jehož v předchozích dvou dnech trápily potíže s přehřívajícím se palivem.

Kvůli nedokončené druhé etapě se všichni Češi do soutěže vracejí zatíženi obrovskou penalizací a bez naděje na dobrý výsledek. Pro všechny týmy však zbývající tři etapy představují vynikající příležitost k přípravě na lednový Dakar.

Big Shock Racing, Rallye du Maroc 2019
Mechanici týmu Big Shock Racing, včetně Davida Švandy (druhý zleva), v akci. © Big Shock Racing

Velmi živo bylo také v táboře Orion – Moto Racing Group. Přestože motocyklisté včera a dnes absolvují maratonskou etapu, musel Martin Michek ráno zamířit z parc fermé ke svým mechanikům. Jeho KTM byla po nedělním pádu poškozena natolik, že by další den jen těžko zvládla.

„Polovinu motorky jsme opravili, resp. vyměnili. Penalizace budou, ale na tom teď nezáleží. Martin musí dojet, aby v lednu mohl stát na startu Dakaru,“ připomněl šéf týmu Ervín Krajčovič.

Světová premiéra

Díky šikovnosti členů svých týmů si Vaculík s Plechatým, Prokop s Tománkem a Michek mohou vyzkoušet absolutní novinku, která by v blízké budoucnosti měla zevšednět především na Rally Dakar. Pondělní etapu absolvují podle itineráře, který obdrželi teprve patnáct minut před svým startem.

Macíkův navigátor František Tomášek měl roadbook k dispozici už včera večer, neboť kamiony jsou při Rallye du Maroc zařazeny do kategorie Open. Ta je v principu určena méně zkušeným posádkám, které jedou kratší rychlostní zkoušky a itinerář mají k dispozici vždy den předem.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu