Borgward zkompletoval dvoučlennou jezdeckou sestavu

Rubrika: Auto, Baja Portalegre, Dakar 2020, FIA SP baja  
/ Aktualizováno:

Borgward Rally Team zveřejnil jméno týmového kolegy Naniho Romy, jenž s druhým Borgwardem BX7 Evo absolvuje víkendovou Baju Portalegre a v lednu se postaví také na start prvního saúdskoarabského ročníku Rally Dakar.

V sestavě Borgward Rally Teamu doplní zkušeného Naniho Romu o sedmnáct let mladší Ricardo Porém. Sedadlo spolujezdce zaujme Ricardův bratr Manuel.

Třicetiletý portugalský pilot je dvojnásobným vítězem domácího šampionátu v cross-country rally a v letech 2014 až 2017 dokázal jako jediný v historii Baji Portalegre 500 vyhrát tento závod čtyřikrát v řadě. Na Dakaru debutoval letos v lednu, kdy s buginou Can-Am Maverick týmu South Racing obsadil jedenácté místo v kategorii SxS.

„Naniho znám a vím, že se jedná o velice zkušeného jezdce. Přesto jsem si jistý, že mohu týmu přispět svými zkušenostmi z Baji Portalegre a doufám, že se nám podaří získat dobrý výsledek,“ říká Ricardo Porém.

Ricardo Porém, Baja Portalegre 2017
Ricardo Porém si volí startovní pořadí po prologu Baji Portalegre 2017. © Baja Portalegre Media

Borgward Rally Team má v sestavě pro závěrečný podnik Světového poháru FIA v cross-country bajách vítěze všech pěti posledních ročníků, neboť loni si trofej z Portalegre odvezl Roma.

Zatímco Porém pojede s Borgwardem poprvé, Roma za jeho volantem debutoval na počátku měsíce při Rallye du Maroc. Po sérii technických problémů ve dvou úvodních etapách dokázal v dalších dnech zrychlit a celkově obsadil šestou příčku.

„Z Maroka jsem odjížděl s pocitem, že jdeme správnou cestou. Hodně jsme se zlepšili a auto se podstatně přiblížilo mým představám, přesto musíme dál pracovat na dalších zlepšeních,“ uvedl Nani Roma po soutěži, před kterou s týmem v Maroku také několik dnů testoval.

Nani Roma, Rallye du Maroc 2019
Nani Roma/Dani Oliveras, Borgward BX7 DKR Evo, Borgward Rally Team. Rallye du Maroc 2019. © RDM Media

„Se složením týmu pro Dakar 2020 jsme velice spokojení. Máme spolehlivé auto a vynikající piloty se spoustou zkušeností, kteří jsou schopní bojovat s těmi nejlepšími na světě,“ věří Erik Wevers, majitel společnosti Wevers Sport, jež zajišťuje přípravu soutěžních speciálů i chod celého Borgward Rally Teamu.

Baja Portalegre 2019 slavnostně odstartuje už zítra, ve čtvrtek 24. října. V pátek a v sobotu jsou na programu čtyři rychlostní zkoušky o celkové délce 459 kilometrů.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu