Ula-Neom: Alonso i Zapletal v první šestce

Rubrika: Auto  
/ Aktualizováno:

Fernando Alonso v úvodní etapě Ula-Neom Cross-Country Rally potvrdil, že by mu saúdskoarabský terén mohl vyhovovat. Bývalý mistr světa formule 1 je po prvním dnu čtvrtý.

Do třetího podniku nového saúdskoarabského šampionátu nejlépe vstoupil domácí Yasir Seaidan poprvé navigovaný Françoisem Cazaletem. Na 212 kilometrech středeční speciálky byla saúdsko-francouzská dvojice se svým Mini JCW Rally téměř o pět minut rychlejší než Khalid Al Qassimi a Xavier Panseri s Peugeotem 2008 DKR. Posádka týmu Abu Dhabi Racing navíc inkasovala minutovou penalizaci.

„Byla to rychlá speciálka v krásném prostředí, ale my jsme ztratili několik minut na 46. kilometru a v další části jsme dělali maximum, abychom škody minimalizovali,“ popsal Khalid Al Qassimi.

Yasir Seaidan, Ula-Neom Cross-Country Rally 2019
Yasir Seaidan/François Cazalet, Mini All4 Racing, Race World. Ula-Neom Cross-Country Rally 2019. © SDRC Media

Třetí příčka patří Yazeedu Al-Rajhimu a Konstantinu Žilcovovi s Toyotou. Spolufavorité soutěže se při výměně proraženého levého zadního kola několik minut trápili s jedním ze šroubů, který nechtěl povolit.

Ruský navigátor si přesto novou spolupráci velice pochvaluje: „Líbí se mi, jak si Yazeed v autě počíná. Dle mého názoru čte výborně trať a umí odhadnout, kde hrozí nebezpečí. Jede mimořádně rychle, ale nepouští se do žádných šíleností.“

S dalším Hiluxem připraveným týmem Overdrive Racing si velmi dobře počínali Fernando Alonso a Marc Coma, které dělí od medailových pozic jen minuta a čtvrt.

Fernando Alonso, Ula-Neom Cross-Country Rally 2019
Fernando Alonso/Marc Coma, Toyota Hilux, Toyota Gazoo Racing. Ula-Neom Cross-Country Rally 2019. © Toyota

„Více než dvě stě kilometrů bez jakýchkoliv problémů, to je pro nás dobrý začátek, protože v Jižní Africe a Maroku jsme jich měli spoustu,“ připomněl Fernando Alonso své dva první starty v cross-country rally. „Doufám, že zítra budeme ještě o něco rychlejší.“

Alonso dnes za sebou nechal zkušeného domácího závodníka Essu Al Dossaryho (Nissan) i Miroslava Zapletala (Ford), kteří se seřadili na páté a šesté pozici. Zatímco první šestka se srovnala v necelých devíti minutách, sedmý Ahmed Al Shegawi (Nissan) zaostal za Zapletalem o dalších deset a půl minuty.

Ve čtvrtek pokračuje Ula-Neom Cross-Country Rally druhou etapou, která se jede opět kolem Al Uly a její speciálku tvoří opakovaný průjezd dnešním měřeným úsekem.

Ula-Neom Cross-Country Rally 2019
AUTOMOBILY
průběžné pořadí po 1. etapě
1. Seaidan/Cazalet Mini All4 Racing 1:47:08
2. Qassimi/Panseri Peugeot 2008 DKR +5:45
3. Al-Rajhi/Žilcov Toyota Hilux +6:24
4. Alonso/Coma Toyota Hilux +7:43
5. Al Dossary/Delaunay Nissan Navara +7:57
6. Zapletal/Sýkora Ford F-150 Evo +8:57

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu