Ula-Neom: Zapletal si polepšil

Rubrika: Auto  
/ Aktualizováno:

Ula-Neom Cross-Country Rally 2019 pokračovala druhou etapou, po které se Ford česko-slovenské dvojice Miroslav Zapletal, Marek Sýkora posunul do první pětky průběžného hodnocení. Měnilo se také pořadí na medailových pozicích.

Na účastníky třetího podniku saúdskoarabského šampionátu v pouštních rally čekala ve čtvrtek totožná etapa jako o den dříve. Speciálku dlouhou 212 kilometrů tentokrát nejrychleji zdolali Yazeed Al-Rajhi s Konstantinem Žilcovem (Toyota).

„Šel jsem do toho naplno a s dosaženým časem jsem spokojený, i když jsem po sto třiceti kilometrech musel zvolnit. Posledních sedmdesát kilometrů jsme jeli v prachu, který se zvedal za vozem startujícím před námi,“ popsal Yazeed Al-Rajhi.

Yazeed Al-Rajhi, Ula-Neom Cross-Country Rally 2019
Yazeed Al-Rajhi/Konstantin Žilcov, Toyota Hilux, Yazeed Racing. Ula-Neom Cross-Country Rally 2019. © SDRC Media

Saúdsko-ruská posádka v průběžném pořadí přeskočila Khalida Al Qassimiho a Xaviera Panseriho (Peugeot), kteří dnes zaostali o dvě a půl minuty.

„Dnes to bylo docela rychlé a zrádné. Nemáme takovou maximální rychlost jako ostatní vozy. Konec konců je to buggy. Nebylo to snadné a trochu jsme riskovali, abychom udrželi krok se soupeři,“ připustil Khalid Al Qassimi.

Díky třetímu času dne uhájili vedení Yasir Seaidan s Françoisem Cazaletem (Mini), ovšem jejich náskok na čele se snížil z necelých šesti na méně než tři minuty.

Fernando Alonso, Ula-Neom Cross-Country Rally 2019
Šéf týmu Toyota Glyn Hall, Marc Coma a Fernando Alonso. Ula-Neom Cross-Country Rally 2019. © Toyota

Fernando Alonso a Marc Coma (Toyota) byli navzdory defektu o sedm a půl minuty rychlejší než ve středu a čtvrtým místem zopakovali výsledek z předchozí etapy. Čtvrtí jsou Španělé i celkově.

„Dnes jsem se do toho opřel o něco víc a byl jsem trochu rychlejší, protože jsem speciálku už trochu znal. Jsem spokojený hlavně se svým výkonem v první části, kde jsme byli jen osm sekund za Yazeedem,“ pochvaloval si Fernando Alonso.

Miroslav Zapletal a Marek Sýkora po druhé etapě předstihli Essu Al-Dossaryho (Nissan), kterého ve čtvrtek přibrzdily tři defekty.

Páteční předposlední etapa zavede závodníky z Al Uly do Neomu. Její součástí bude rychlostní zkouška dlouhá 231 km.

Ula-Neom Cross-Country Rally 2019
AUTOMOBILY
průběžné pořadí po 2. etapě
1. Seaidan/Cazalet Mini All4 Racing 3:30:20
2. Al-Rajhi/Žilcov Toyota Hilux +2:52
3. Qassimi/Panseri Peugeot 2008 DKR +4:42
4. Alonso/Coma Toyota Hilux +11:46
5. Zapletal/Sýkora Ford F-150 Evo +15:52
6. Al Dossary/Delaunay Nissan Navara +16:15

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu