Dakar 2020: Laia Sanz se vrací ke značce GasGas

Rubrika: Dakar 2020, Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

Laia Sanz po čtyřech letech nepojede Rally Dakar s motocyklem KTM. Španělská závodnice se představí v nových barvách díky podzimní změně vlastnické struktury ve společnosti GasGas, v níž získala šedesátiprocentní podíl skupina Stefana Pierera.

Laia Sanz, která v prosinci oslaví 34. narozeniny, se připravuje na svou desátou účast na Dakaru. Se značkou GasGas spolupracovala už v dobách úspěšného působení na trialových tratích a také na počátku své kariéry v cross-country rally. K dispozici by však měla mít dobře známou techniku. Pod Pierer Mobility AG totiž patří také KTM nebo Husqvarna, jejichž soutěžní modely Rally Replica jsou prakticky totožné. Ze zveřejněných fotografií je patrné, že stejný stroj bude mít k dispozici také tovární tým GasGas.

Laia Sanz, GasGas
Laia Sanz, GasGas Factory Racing. Oficiální focení před Rally Dakar 2020. © GasGas

„Když došlo k oznámení o budoucnosti značky GasGas, nabraly události rychlý spád a my jsme se museli velmi rychle připravit na Dakar 2020,“ popisuje Laia Sanz. „Motorka vypadá dobře a my se naplno připravujeme na lednový závod. Spolupráce s GasGas mi v budoucnu může otevřít zajímavé možnosti, protože jde o známého výrobce trialových motorek a tato disciplína je blízká mému srdci.“

Laia Sanz byla u debutu katalánské značky na Rally Dakar v roce 2012. Devětatřicátým místem absolutně a vítězstvím v hodnocení žen zopakovala umístění z předchozího roku, kdy se soutěže poprvé zúčastnila s Hondou. S motocyklem GasGas startovala také v roce 2013. V dalších dvou letech se těšila podpoře Hondy a v jejích barvách v roce 2015 dosáhla devátým místem svého dosavadního dakarského maxima. Při následujících čtyřech ročnících měla k dispozici tovární techniku od KTM. V posledních dvou letech Dakar dokončila shodně na dvanáctém místě.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu