Dakar 2021: Buggyra připravuje dva kamiony a automat

Rubrika: Kamiony, Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Společnosti Tatra Trucks a. s. a Buggyra Racing, zastoupené ředitelem a předsedou představenstva Ing. Pavlem Lazarem a týmovým manažerem Janem Kalivodou, podepsaly v těchto dnech novou dvouletou smlouvu o spolupráci.

Martin Šoltys, Dakar 2020
Martin Šoltys/David Schovánek/Tomáš Šikola, Tatra Phoenix, Tatra Buggyra Racing. Rally Dakar 2020. © Buggyra Media

V praxi to znamená další pokračování projektu, který v minulých letech přinesl týmu Tatra Buggyra Racing etapová vítězství i průběžná vedení v nejprestižnějších dálkových závodech planety, jakými jsou Rally Dakar a Silk Way Rally.

„Po vyhodnocení posledního kontraktu jsme se shodli, že obě strany mají zájem dále pokračovat,“ uvedl Jan Kalivoda, podle kterého se jedná o spolupráci z kategorie oboustranně přínosných. „Na jedné straně značka, kterou celosvětově proslavil nejen Dakar, na straně druhé flexibilní firma s globální působností, která je schopna reagovat prakticky na jakékoli technologické výzvy.“

„Technické poznatky z náročných dakarských závodů jsou pro nás důležitým zdrojem informací pro budoucí vývoj, proto jsme rádi, že spolupráce s Tatra Buggyra Racing pokračuje i nadále, a vzájemné spolupráce si velmi vážíme,“ reagoval Ing. Pavel Lazar.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Cíl: s automatem do desítky

O úrovni spolupráce pak podle manažera Jana Kalivody vypovídá i příprava na Rally Dakar 2021.

„Bude to určitě náročný ročník pro všechny zúčastněné, a to nejen po technické a organizační stránce. My se však držíme plánu,“ ujistil Kalivoda. „Připravujeme na příští Dakar dva závodní kamióny s cílem umístění v elitní desítce.“

Majitel týmu Buggyra Racing Martin Koloc o nové smlouvě nepochyboval. Důkazem toho je osazení dakarského speciálu automatickou převodovkou.

„Začali jsme na tom dělat v lednu po konci Dakaru, do vývoje jsme investovali nemalé zdroje ještě před novým kontraktem. Stejně tak pracujeme na optimalizaci rozložení hmotnosti, chceme vytěžit potenciál Phoenixe na maximum,“ konstatoval Martin Koloc, který zároveň dodal, že spolupráce mezi Tatrou a Buggyrou není „pouze“ o Dakaru, ve hře jsou společné vývojové programy, přičemž výsledek by se měl dostavit v co nejbližší budoucnosti.

Tisková zpráva týmu Buggyra Racing [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu