Baja Poland: Giemzův raketový start. Z Čechů začal nejlépe Brabec

Rubrika: Baja Poland, Moto/Quad  

Domácí Maciej Giemza potvrdil v úvodu Polské baji své ambice i roli jednoho z hlavních favoritů. V krátkém prologu byl se svou Husqvarnou výrazně rychlejší než všichni jeho rivalové. Nejbližšímu z pronásledovatelů nadělil na sedmi kilometrech více než tři čtvrtě minuty.

Maciej Giemza, shakedown Baja Poland 2020
Maciej Giemza, Husqvarna FE 450, Orlen Team. Shakedown před Baja Poland 2020. © Baja Poland Media

Z českých závodníků do soutěže nejlépe vstoupil Jan Brabec (Husqvarna). Mezi motorkáři byl třetí nejrychlejší, ve společné klasifikaci moto/quad obsadil čtvrté místo a o pouhé čtyři desetiny sekundy překonal Milana Engela s KTM týmu Orion – Moto Racing Group.

Povzbuzen úspěchem na nedávné Greece Rally začal také v Polsku velmi slibně Libor Podmol. Navzdory pádu je bývalý mistr světa ve freestyle motokrosu po prvním dnu osmý.

O pozornost si řekl Engelův a Podmolův nový týmový kolega Jakub Hroneš. Přestože talentovaný jezdec endura absolvuje svou první cross-country rally, v prologu obsadil mezi třiatřiceti motocyklisty a čtyřkolkáři patnáctou příčku.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Hroneš tak za svými zády nechal i nesrovnatelně zkušenějšího Rudolfa Lhotského, jenž byl na KTM v barvách česko-slovenského Jantar Teamu sedmnáctý. Před sobotním pokračováním Polské baji uzavírá první dvacítku dvojnásobný účastník Dakaru Roman Krejčí.

Mezi čtyřkolkáři bude chtít vystoupat podstatně výš Tomáš Kubiena. Jihočeský jezdec týmu Story Racing je po prvním dnu patnáctý.

V sobotu absolvují účastníci Baja Poland dva průjezdy písčitou rychlostní zkouškou ve vojenském prostoru Drawsko Pomorskie, jejíž trať pro motocyklisty a čtyřkolkáře měří 135 kilometrů.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu