Hroneš se dohodl na další spolupráci s Orion – MRG a cílí na Dakar

Rubrika: Tiskové zprávy  

Jakub Hroneš se domluvil s týmem Orion – Moto Racing Group, v jehož barvách by měl absolvovat Rally Dakar 2022. Endurový specialista na sebe upozornil výkonem na letošní Polské baje, kde při debutu vybojoval stříbro.

Jakub Hroneš, Baja Poland 2020
Jakub Hroneš, KTM 450 Rally Replica, Orion - Moto Racing Group. Baja Poland 2020. © Baja Poland Media

„Je to hotový závodník. Věřím, že s jeho profesionálním přístupem by mohl na poli rally navázat na své úspěchy z endura,“ prohlásil Ervín Krajčovič, šéf českého motocyklového týmu Orion – MRG.

Má zkušenosti s motokrosem, ale hlavně s endurem. Vždyť na loňském evropském šampionátu skončil na čtvrtém místě. Cit pro trať se mu bude hodit i v nejtěžší dálkové soutěži světa.

„Rychlí jezdci, co jedou na Dakaru, jsou buď vysloužilí enduráci nebo motokrosaři. Jsem naučený mít dobrý přehled o terénu a čich na pasti, což budu chtít určitě využít,“ říká Jakub Hroneš, kterého k nové výzvě nasměroval otec. „Dakar je jeho srdeční záležitost, sen. Navíc je to velmi atraktivní závod, který přitahuje velkou pozornost.“

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

V prvním testu Hroneš jednoznačně uspěl. S týmem Orion – Moto Racing Group absolvoval začátkem září Polskou baju. Trať ve vojenském prostoru byla kvůli dešti velmi promočená, ovšem nováček dálkových soutěží se v tomto terénu dokázal dobře zorientovat.

„Podmínky byly opravdu extrémní, potkával jsem tam zapadlá závodní auta. Já se snažil loužím vyhýbat, zatímco řada jezdců do nich vjížděla a pak havarovali,“ popisuje Hroneš, který v Polsku získal druhé místo.

A poprvé také zažil, jak funguje český dakarský tým, za který závodí například Milan Engel nebo freestyle motokrosař Libor Podmol.

Podmol, Hroneš & Engel, Baja Poland 2020
Jakub Hroneš (uprostřed) s týmovými kolegy Liborem Podmolem (vlevo) a Milanem Engelem. © MRG

„Tým na mě zapůsobil dobrým dojmem. Šéf Krajčovič si zakládá na dobrých vztazích, má to dobře nastavené,“ pochvaluje si Hroneš, který byl během soutěže v Polsku v kontaktu také s Podmolem. „Hodně lidí na něj má názor, že je trochu namachrovaný, ale na mě zapůsobil jiným dojmem. Má všechno srovnané, ví o hodně věcech jak ze sportu, tak z rekonvalescence… Je vidět, že chce Dakar dokončit, být v něm úspěšný. Určitě v tom bude dobrý.“

Na rozdíl od Podmola pojede Hroneš dakarskou rally až v roce 2022. Už příští rok v lednu ale s týmem Orion – MRG odcestuje do Saudské Arábie. „Chci být klukům při ruce a učit se,“ dodává Hroneš.

Tisková zpráva týmu Orion – Moto Racing Group [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu