Dakar 2021: Maurik van den Heuvel míří vysoko

Rubrika: Kamiony  
/ Aktualizováno:

Maurik van den Heuvel a jeho tým Dakarspeed odhalili válečné barvy nového kamionu International Scania Lonestar DKR3 a potvrdili účast na Rally Dakar 2021.

Scania Lonestar DKR3, Dakarspeed
Scania Lonestar DKR3. © Dakarspeed

Tým Dakarspeed postavil nový kamion na podvozku, který si objednal v sedlčanském týmu Big Shock! Racing. První krátké jízdy absolvoval stroj už na jaře, v definitivním designu a barvách však svou novou zbraň představil Maurik van den Heuvel až nyní.

Plnohodnotné testování začalo minulý týden a nyní se tým na tři dny přesune do jižní Francie.

Maurik van den Heuvel na Dakaru debutoval v roce 2014 a od té doby chyběl ve startovním poli nejznámější maratonské rally světa pouze letos v Saúdské Arábii. Při dvou posledních jihoamerických ročnících se probil do první desítky hodnocení kamionů. V lednu 2018 skončil devátý, o rok později se umístil o příčku níž. S novou technikou však míří ještě výš.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

„Při prvních testech byl kamion skvělý. Zavěšení, výkon motoru i převodovka jsou super,“ pochvaluje se Maurik van den Heuvel. „Tým Dakarspeed je oficiálně přihlášen na Dakar 2021 v Saúdské Arábii a pokud se závod uskuteční, což samozřejmě zatím stále není úplně jisté, chceme bojovat o umístění v první pětce.“

Pohled do zákulisí příprav jednotlivých týmů na Dakar 2021, shrnutí všeho důležitého, co zvláštní rok 2020 ve světě cross-country rally přinesl, zajímavé rozhovory a mimořádnou porci strhujícího čtení o dakarské historii najdete ve druhém čísle tištěného magazínu DAKARMANIA, které vyjde 1. prosince.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu