Van den Brink pokračuje s MKR. Sherpu střídá trambus

Rubrika: Dakar 2021, Kamiony  
/ Aktualizováno:

Nizozemský tým Mammoet Rallysport oficiálně potvrdil svou účast na Rally Dakar 2021. Martina van den Brinka už však neuvidíme za volantem kapotového Sherpy. Nizozemec bude nově pilotovat Renault C460 postavený severočeskou společností MKR Technology.

Renault C460 Hybrid, Mammoet Rallysport
Renault C460 Hybrid, Mammoet Rallysport. © Mammoet Rallysport

Podle oficiální zprávy týmu z Harskampu podepsal jeho majitel Martin van den Brink už v květnu novou tříletou smlouvu se společností Maria Kresse, přestože se ve stejné době objevovaly v nizozemských médiích informace, podle nichž se měl Mammoet Rallysport údajně vydat jinou cestou.

„Z nové smlouvy s MKR máme velkou radost. Usilovně jsme pracovali na stavbě nového kamionu a minulý týden jsme si vyzkoušeli všechny sedačky,“ stručně shrnuje dění posledních měsíců Martin van den Brink. „V současnosti připravujeme také truck pro druhého jezdce našeho týmu.“

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Nový speciál vypadá na první pohled prakticky shodně jako hybridní Renault C460 týmu Riwald Dakar, jehož dakarskou premiéru obstaral Gert Huzink už letos v lednu. Mammoet Rallysport i MKR Technology však o technických detailech právě stavěného kamionu zatím striktně mlčí.

Potvrzené je naopak složení van den Brinkovy posádky pro Dakar 2021. Nizozemec bude spoléhat na spolupráci s navigátorem Wouterem de Graaffem a palubním mechanikem Danielem Kozlovským. Český technik se na start vrátí po dvouleté přestávce, kdy jej v kabině nahradil van den Brinkův syn Mitchel. Je pravděpodobné, že právě Mitchel tentokrát dostane příležitost za volantem druhého týmového kamionu.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu