Buggyra zbrojí na Dakar a pomýšlí minimálně na top 10

Rubrika: Tiskové zprávy  

V Buggyra Technology Centru probíhají poslední přípravy na Rally Dakar, která by se podle veškerých dostupných informací měla v lednu uskutečnit. Podruhé v řadě se pojede výhradně na území Saúdské Arábie.

Martin Šoltys, Milovice 2020
Martin Šoltys, Tatra Phoenix, Tatra Buggyra Racing. Testování v Milovicích, září 2020. © Buggyra Media

Když týmový manažer Jan Kalivoda pravil, že na Dakaru existuje jediná jistota, a sice že před dojezdem do cíle poslední etapy není nikdy nic jisté, nejspíše netušil, že čas totální nejistoty teprve nastane.

„Zatím se podle veškerých informací Rally Dakar v lednu pojede, ostatně koronaviru jsme si užili dost na posledním ročníku. Z toho, co víme, chtějí pořadatelé zorganizovat jednu velkou dakarskou karanténu, což nám až tak moc nevadí, máme praxi z domova,“ říká Jan Kalivoda.

Přestože se termín Rally Dakar 2021 blíží, jak prozradil, testovala se ve středu 30. září v Milovicích revoluční novinka.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

„Nejedeme se jenom zúčastnit, cílem je minimálně první desítka a Tatra Phoenix II není zrovna kamión stavěný na písky. Něco jsme vymysleli, a přestože mají Milovice k dunám saúdskoarabské pouště docela hodně daleko, nevypadají první data vůbec špatně. Ale to je tak všechno, co k tomu můžu v této chvílí říct,“ potvrdil závodní inženýr Robin Dolejš.

„Když s tím za mnou David s Robinem přišli, byl jsem lehce skeptický. Musím ale říct, že to funguje nad očekávání dobře,“ konstatoval po testování Martin Šoltys, který v rámci přípravy usilovně pracuje na fyzické kondici. „Ne snad že bych to loni podcenil, ale hrábl jsem si na dno. Neúčast si nepřipouštím, takže jedu naplno.“

Tisková zpráva týmu Tatra Buggyra Racing [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu