Daniel Sanders na několik měsíců mimo hru

Rubrika: Moto/Quad, W2RC  
/ Aktualizováno:

Jako na houpačce si musí v posledních měsících připadat Daniel Sanders. Australan prožil komplikovaný vstup do sezony, pak se v dubnu radoval z prvního vítězství ve světovém šampionátu, avšak o měsíc později jej štěstí znovu opustilo.

Daniel Sanders, Sonora Rally 2023
Daniel Sanders, Red Bull GasGas Factory Racing. Sonora Rally 2023. © ASO/DPPI

Na lednovém Dakaru se Daniel Sanders pral se zdravotními problémy. Následující Abu Dhabi Desert Challenge musel vynechat úplně, neboť jej čekala reoperace lokte, který si v Saúdské Arábii poranil o rok dříve.

Podstatně veselejší okamžiky prožil v dubnu, kdy se do mistrovství světa v dálkových rally (W2RC) vrátil při Sonora Rally. V cíli mexické soutěže oslavil premiérový triumf na podniku světového šampionátu a díky získaným bodům se posunul na pátou příčku jeho průběžné klasifikace.

Jenže při následující Desafío Ruta 40, která se pojede v Argentině na přelomu srpna a září, Sanders o vylepšení své pozice zřejmě nezabojuje…

Důvodem je zlomenina stehenní kosti pravé nohy, kterou osmadvacetiletý jezdec týmu Red Bull GasGas Factory Racing utrpěl v neděli 28. května při tréninku v australském Outbacku.

„Jsem naštvaný a zklamaný. Jen jsem se bavil jízdou na soutěžní motorce a při tom jsem měl malou nehodu, po které jsem ale skončil se zlomenou nohou. Dobrou zprávou je, že operace dopadla podle všeho dobře a já se také cítím dobře,“ říká Daniel Sanders, jehož nyní čeká až několikaměsíční rekonvalescence. „Chvíli potrvá, než si znovu sednu na motorku a budu závodit, ale udělám, co je v mých silách, aby k tomu došlo tak brzy, jak jen to bude možné.“

Pro tovární tým GasGasu je letošní sezona mimořádně složitá. Sandersův týmový kolega Sam Sunderland z Dakaru odstoupil po havárii už v první etapě, Abu Dhabi Desert Challenge vypustil kvůli zranění nohy, které utrpěl těsně před startem, a ze Sonora Rally jej vyřadila další nehoda a fraktura ramene. Po třech z pěti podniků letošní sezony W2RC tak úřadující mistr světa v dálkových rally zůstává bez bodu a již přišel o jakoukoliv naději na obhajobu titulu.

„Pro tým je vážně smutné, že se Daniel ocitl mimo hru tak brzy poté, co předvedl tak úžasný výkon a vyhrál Sonora Rally. Pro tým to je zatím náročný rok, protože i Sama trápí zranění, ale stále musíme hledět kupředu. Danielovi přejeme rychlé uzdravení a budeme se těšit, až se znovu objeví na závodech ve stanu GasGasu. Nejsme si jistí, kolik času si jeho zotavení vyžádá, ale jako vždy se soustředíme především na Dakar. Uděláme maximum, abychom byli počátkem příštího roku plně připraveni,“ uzavírá manažer týmu Norbert Stadlbauer.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu