Nasser Al-Attiyah na Dakaru 2024 s Hunterem

Rubrika: Auto, Dakar 2024, W2RC  

Nasser Al-Attiyah a Sébastien Loeb dosud byli v dálkových rally velkými rivaly, ale již za pár týdnů se stanou také týmovými kolegy. Podle informací španělských médií, které DAKARMANII potvrdilo i několik dalších obvykle dobře informovaných zdrojů, zamíří Al-Attiyah na podzim od Toyoty k Prodrivu.

Nasser Al-Attiyah, Dakar 2023
Nasser Al-Attiyah, Toyota Gazoo Racing. Dakar 2023. © Red Bull Content Pool

Úřadující mistr světa v dálkových rally a leader průběžného pořadí letošní sezony W2RC i světového poháru v bajách o svém odchodu od Toyoty informoval bezprostředně po skončení víkendové Baji Aragón. Poslední soutěží, kterou s továrním Hiluxem absolvuje, bude Desafío Ruta 40, která se uskuteční na přelomu srpna a září jako čtvrtý z pěti podniků W2RC 2023.

Přestože vedení týmu japonské automobilky o prodloužení současného kontraktu stálo a předložilo pětinásobnému dakarskému vítězi novou nabídku, jezdec se po sedmi letech rozhodl pro změnu. Na start Rally Dakar 2024 se postaví se speciálem Prodrive Hunter třídy T1.

Po lednovém maratonu se zapojí do příprav Dacie na její dakarskou premiéru v roce 2025. Al-Attiyah tak bude i příští rok pokračovat ve spolupráci s Prodrivem, jenž se stal technickým partnerem nového projektu francouzského koncernu a při konstrukci dakarských Dacií zúročí zkušenosti, které získal ve světě cross-country rally za poslední tři roky pod hlavičkou Bahrain Raid Xtreme.

Dacie se na Dakaru 2025 představí s opravdu hvězdným týmem, neboť Al-Attiyahovými týmovými kolegy budou Francouz Sébastien Loeb a Španělka Cristina Gutiérrez. Jejich angažmá už počátkem července oficiálně potvrdil koncern Renault, do něhož rumunská značka patří.

Za volantem Hunteru by se měl Al-Attiyah poprvé objevit při říjnové Rallye du Maroc, která bude pro Prodrive i většinu jeho soupeřů už tradiční generálkou na Dakar 2024.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu