Nasser Al-Attiyah dokončí sezonu W2RC s Toyotou

Rubrika: Auto, W2RC  

Nasser Al-Attiyah absolvuje s Toyotou i říjnovou Marockou rally, přestože jeho aktuální kontrakt s japonskou automobilkou vyprší už koncem srpna. O krátkodobém prodloužení spolupráce tento týden oficiálně informoval tým Toyota Gazoo Racing (TGR).

Nasser Al-Attiyah, Sonora Rally 2023
Nasser Al-Attiyah / Mathieu Baumel, Toyota GR DKR Hilux, Toyota Gazoo Racing. Sonora Rally 2023. © ASO/DPPI

„Jsem nadšený, že mohu sezonu světového šampionátu v dálkových rally dokončit s týmem Toyota Gazoo Racing. Následující dva závody nám poskytnou skvělou příležitost k získání cenných bodů, které potřebujeme při našem pokusu o obhajobu loňských mistrovských titulů,“ komentuje situaci Nasser Al-Attiyah, jenž má před argentinskou Desafío Ruta 40 v tabulce šampionátu třicetibodový náskok před Yazeedem Al-Rajhim.

Po vítězství na červencové Baje España Aragón Nasser Al-Attiyah prohlásil, že se jednalo o jeho poslední baju pod křídly továrního týmu Toyoty. Jak později uvedl jeho navigátor Mathieu Baumel, katarsko-francouzská posádka se rozhodla poohlédnout po dalších možnostech na jezdeckém trhu, i když Hilux T1+ v současnosti stále představuje absolutní špičku v kategorii automobilů. S Toyotou měli naposledy startovat na Desafío Ruta 40, která jako předposlední podnik mistrovství světa v dálkových rally (W2RC) odstartuje v pondělí 28. srpna v Argentině.

Zahraničními médii i zákulisím proběhly během prázdnin informace, podle nichž se měli Al-Attiyah s Baumelem při poslední soutěži W2RC v Maroku poprvé představit se speciálem od britského Prodrivu a v jeho sestavě pokračovat i v následujícím období. Na základě čerstvých informací od TGR však nad Al-Attiyahovou budoucností znovu visí velký otazník.

Naopak jisté by mělo být setrvání týmu Toyota Gazoo Racing ve W2RC i v roce 2024, a to i v případě Al-Attiyahova odchodu ke konkurenci.

„Těší mě, že mohu potvrdit pokračování naší úspěšné spolupráce s Nasserem a Mathieuem i po zbytek letošní sezony W2RC,“ říká Alain Dujardyn, jenž u TGR řídí program dálkových rally. „Stejně tak mám radost, že mohu potvrdit pokračování účasti týmu Toyota Gazoo Racing ve W2RC i v příští sezoně. Detaily týkající se jezdecké sestavy a vozů zveřejníme po Marocké rally. V tuto chvíli se soustředíme na Desafío Ruta 40.“

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu