Český double na úvod sezony středoevropského šampionátu

Rubrika: Auto  
/ Aktualizováno:

Vstup do sezony středoevropského šampionátu v cross-country rally (FIA CEZ) se českým závodníkům vydařil. Při Adrelin Kupa Bugac opanovali první dvě příčky v absolutním pořadí a prosadili se i v jednotlivých kategoriích.

O první body do tabulky FIA CEZ se na jihu Maďarska v pátek a v sobotu (22. a 23. března) závodilo za příjemného jarního počasí na čtyřech rychlostních zkouškách o celkové délce 321 kilometrů.

Miroslav Zapletal se slovenským navigátorem Markem Sýkorou byli s Hummerem H3 Evo 7 nejrychlejší na všech čtyřech měřených úsecích a díky tomu pochopitelně slavili i celkové vítězství.

Zdeněk Pořízek, Adrenalin Kupa Bugac 2019
Zdeněk Pořízek / Pavel Vaculík, Ford F-150. Adrenalin Kupa Bugac 2019. © MNASZ

Pro poháry za druhé místo absolutně i v elitní kategorii T1 si s odstupem patnácti a půl minuty dojeli Zdeněk Pořízek s Pavlem Vaculíkem. Jen ve výsledcích třetí erzety figuroval jich sněhobílý Ford F-150 „až“ na třetím místě, jinak byl pokaždé druhý.

Pořízka na RZ 3 porazil kromě Zapletala také Pawel Molgo s dalším Fordem. V celkovém součtu Polák obsadil třetí příčku.

Ladislav Zavrtálek, Adrenalin Kupa Bugac 2019
Ladislav Zavrtálek / Ivo Ševčík, Can-Am Maverick X3. Thor Riders Racing. Adrenalin Kupa Bugac 2019. © MNASZ

V hodnocení skupiny TH zvítězili s téměř sedmnáctiminutovým náskokem Radim Baculík s Petrem Kostkou (Mitsubishi Pajero). Další česká posádka Ladislav Zavrtálek, Ivo Ševčík (Can-Am) skončila druhá v nejpočetněji obsazené třídě SxS-T. Necelá minuta pak ve stejné kategorii dělila od umístění na stupních vítězů Martina Müllera mladšího, jedoucího se svým otcem (Can-Am).

Středoevropský šampionát v cross-country rally pokračuje za tři týdny druhým podnikem v Polsku. Baja Drawsko se pojede v pátek 12. a v sobotu 13. dubna.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu