Abu Dhabi: Cornejo vyhrál etapu a stíhá Sunderlanda

Rubrika: Abu Dhabi Desert Challenge, FIM MS CCR, Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

José Ignacio Cornejo s tovární Hondou vyhrál v kategorii motocyklů druhou etapu Abu Dhabi Desert Challenge 2019 a výrazně snížil náskok vedoucího Sama Sunderlanda s KTM.

Chilan Cornejo si nejlépe poradil se silným větrem, který i v pondělí v poušti Liwa značně znepříjemňoval život účastníkům prvního podniku Mistrovství světa FIM v cross-country rally. Rychlostní zkoušku dlouhou 223 kilometrů zvládl o minutu a 43 sekund rychleji než týmový kolega Joan Barreda.

Zatímco Barreda pokračuje v soutěži bez naděje na umístění na stupních vítězů, neboť po technických problémech nedokončil úvodní etapu, Cornejo se pasoval do role hlavního vyzyvatele favorizovaného Sama Sunderlanda. Po druhé etapě připravil Američana Shorta o druhou příčku průběžného pořadí.

„Dnes to bylo kvůli větru opět drsné. Kvůli písku ve vzduchu bylo špatně vidět,“ popisoval v cíli Nacho Cornejo. „Posledních třicet kilometrů jsem jel ve skupině se Samem a Andym. Díky tomu jsme byli rychlejší, já osobně jsem tím určitě něco získal.“

Sam Sunderland, Abu Dhabi Desert Challenge 2019
Sam Sunderland, KTM 450 Rally, Red Bull KTM Factory Racing. Abu Dhabi Desert Challenge 2019. © ATCUAE/RallyZone

Vítěz ADDC 2017 Sunderland byl dnes až pátý a téměř o šest minut pomalejší než Cornejo. Britův náskok na čele průběžného hodnocení se smrsknul na pouhých 51 sekund.

Andrew Short s Husqvarnou se i ve druhé etapě prosadil do první trojky, když nestačil jen na dva výše zmíněné jezdce Hondy.

„Dnes to bylo ještě obtížnější než včera, protože v dunách bylo více roklí. Musel jsem si dávat pozor, protože kvůli větru jsem měl brýle plné písku,“ hodnotil den Andrew Short.

Američan celkově sice o jedno místo přišel, zároveň však zvýšil svůj náskok před bratry Benavidesovými. Z nich si zatím lépe počíná průběžně čtvrtý Luciano s tovární KTM. Starší Kevin jede soutěž s nedoléčeným zraněním ramene a je s tovární Hondou pátý.

V úterý 2. dubna pokračuje Abu Dhabi Desert Challenge 2019 třetí etapou, jejíž rychlostní zkouška měří 298 kilometrů a je tak nejdelší z celé soutěže.

Průběžné pořadí Abu Dhabi Desert Challenge 2019

Motocykly po 2. etapě

1. Sam Sunderland KTM 450 Rally 6:59:57
2. José Ignacio Cornejo Honda CRF 450 Rally +0:51
3. Andrew Short Husqvarna FR 450 Rally +4:12
4. Luciano Benavides KTM 450 Rally +6:42
5. Kevin Benavides Honda CRF 450 Rally +20:20
6. Mark Ackerman Husqvarna F 450 Rally Replica +48:52

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu