Po pravém dakarském testu převládají v týmu dobré pocity

Rubrika: Tiskové zprávy  

Tým Tatra Buggyra Racing se právě vrací z desetidenního náročného testování v Tunisku, během kterého byl naplno odstartován i projekt Buggyra Academy. Na všechny zúčastněné nyní čeká důkladné vyhodnocení Tuniské mise.

„Podařilo se nám zde odzkoušet opravdu všechno, co jsme chtěli. Nové zesílené kardany, pro které jsou v podstatě nejhorší malé kvalty a sypký písek, kde se s krouťákem dostáváme hodně vysoko, jsme podrobili opravdu extrémní zátěži. Tak náročné podmínky jako tady nikde v Evropě nenajdeme,“ vysvětlil David Vršecký důvod testování v Tunisu. „Teploty se přes den vyšplhaly vysoko přes čtyřicet stupňů, takže jsme si mohli otestovat i chladící systém, který máme z velké části nový, a musím říct, že všechno fungovalo. Veškerá data ale ještě důkladně vyhodnotíme v BTC.“

Martin Šoltys, Zmela Labrissa 2019
Martin Šoltys, Tatra Phoenix, Tatra Buggyra Racing. Testování Zmela Labrissa, Tunisko, červen 2019 © Buggyra Racing

Se stovkami kilometrů v sypkém písku se popasoval i pilot týmu Tatra Buggyra Racing Martin Šoltys.

„Jezdili jsme téměř každý den. Brzy ráno za úsvitu, kdy je písek ještě studený a tolik se nesype i v odpoledních hodinách, kdy je tomu právě naopak. Tam už člověk potřebuje nějaké zkušenosti, aby se nezahrabal. Vyzkoušeli jsme si i navigaci, která je v tomto terénu také náročná. Musím říct, že z Tuniska odjíždím s dobrými pocity a plný naděje,“ konstatoval Martin Šoltys.

Ožehavé téma posledních týdnů uvedl v úterním živém vstupu na pravou míru mentor týmu Martin Koloc: „Martin Kolomý je smluvním jezdcem týmu Tatra Buggyra Racing. V tuto chvíli má kompletně pozastavenou závodní a marketingovou činnost z důvodu opakovaného nerespektování dohod mezi týmem a pilotem. Každopádně s určitostí víme, že Dakar 2020 pojede posádka Martina Šoltyse. To, zda do druhé Tatry usedne opět Martin Kolomý, nebo někdo jiný, budeme projednávat v následujících týdnech.“

„Potřebujeme budovat tým na silných základech. Mít jezdce, kteří s týmem žijí a dýchají za něj. Proto jsme se také rozhodli založit projekt Buggyra Academy, jehož prostřednictvím chceme hledat právě tyto nadějné piloty již od dětských let a pomoci jim s jejich růstem. Po světě se pohybuje nepochybně hodně talentů motorsportu, ale momentálně se dokáží prosadit převážně ti, kteří na to mají patřičné finanční možnosti. To chceme změnit a dát šanci opravdu všem, kteří splní daná kritéria.“

Aliyyah Koloc, Zmela Labrissa 2019
Aliyyah Koloc, Can-Am Maverick X3, Buggyra Academy. Testování Zmela Labrissa, Tunisko, červen 2019 © Buggyra Racing

První opravdu náročnou zkouškou Buggyra Academy prošla v Tunisku Aliyyah Koloc.

„Je vidět, že talent má, a hlavně se nebojí. Vyzkoušela si jak jízdu s buggy Can-Am, tak s Tatrou. V minulých týdnech usedla také za volant okruhového speciálu nebo Škody RS. Zatím je to hledání toho, co ji bude sedět nejvíc. Učí se velmi rychle. Pokud bude pokračovat v tvrdé práci, má našlápnuto hodně vysoko,“ zhodnotil členku akademie David Vršecký.

Tisková zpráva týmu Tatra Buggyra Racing (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu