Petr Hozák nástrahy italské soutěže nezdolal

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Premiérová účast na Italian Baja, ve které Petr Hozák startoval v nových barvách a s novým spolujezdcem René Kilianem, nedopadla pro český tým podle představ. Rockstar Energy AVE Team si i přes odstoupení odváží z podhůří Alp cenné zkušenosti, a to nejen pro další vývoj vozu Hummer H3 RS.

Petr Hozák, Italian Baja 2019
Petr Hozák/René Kilian, Hummer H3 RS, Rockstar Energy AVE Team. Italian Baja 2019. © Italian Baja Media

Ještě před samotnou soutěží absolvoval Petr Hozák na specifické trati plné kamení úspěšný soukromý test. Po administrativních a technických přejímkách přišel na řadu shakedown a páteční superspeciálka. V té se české posádce dařilo. Přestože startovala až jako devatenáctá a v těžkém terénu musela předjet dva soupeře, připsala si šestý nejrychlejší čas. Ovšem už v prvním sobotním průjezdu osmdesátikilometrové zkoušky nastaly komplikace. V brodu se uvolnila přední kapota, kterou museli Hozák s Kilianem nechat na trati. Ve druhém průjezdu přišlo dokonce odstoupení ze soutěže.

Petr Hozák, Italian Baja 2019
Petr Hozák/René Kilian, Hummer H3 RS, Pubblicita s.r.o. Test před Italian Baja 2019. © Pubblicita s.r.o.

Italská soutěž je oproti ostatním evropským podnikům zcela specifická. Jezdí se ve vyschlých řečištích a přes brody, které letos byly na několika místech hodně hluboké. To se nám také stalo osudným. V sobotu ráno se nám zamlžilo okno a já toho moc neviděl. Najednou jsme byli na boku a asi šest ochotných diváků nás dostalo zpět na kola. Poškození našeho vozu nebylo veliké, ale ve spojení s kamenitou cestou jsme se rozhodli, že odstoupíme a pošetříme auto. Na opravu máme vlastně jen tři týdny, pak musíme opět vyrazit na jih Evropy. Ve Španělsku jsem již startoval, a tak se na místní tratě moc těším,“ zhodnotil italské vystoupení Petr Hozák.

FIA World Cup for Cross-Country Bajas pokračuje čtvrtým podnikem na konci července ve Španělsku. Právě Baja Aragón byla pro Petra Hozáka v roce 2016 prvním cross-country závodem po jeho přestupu z klasických rally.

Tisková zpráva Rockstar Energy AVE Teamu (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu