Macík v kamionu prožene osobáky na Baja Poland

Rubrika: Tiskové zprávy  

Posádka týmu Big Shock Racing ve složení Macík, Tomášek, Švanda se osvědčila už ve Španělsku, když vyhrála závod Baja Aragón. Teď se čeští závodníci těší na Baja Poland, podnik světového poháru v cross-country bajách, který startuje 29. srpna.

V kabině žlutého kamionu Iveco, pojmenovaného Karel, bude zřejmě veselo. Nový dakarský speciál, vyrobený v sedlčanských dílnách, si to tentokrát rozdá s osobními automobily. Půjde totiž o jediný kamion ve startovním poli.

Baja Poland je další super trénink na Dakar. Najezdíme stovky kilometrů na rychlé, technické, písečné trati. Potřebujeme dál pracovat na Karlovi, hlavně na detailech tlumení, motoru a kabiny. Navíc nás baví honit se v kamionu s osobáky. Rádi bychom byli v top 10,“ říká Martin Macík.

Martin Macík, Baja Aragón 2019
Martin Macík/František Tomášek/David Švanda, Iveco Powerstar, Big Shock Racing. Shakedown před Baja Aragón 2019. © Big Shock Racing

Nový mechanik David Švanda si dále ladí svá hejblátka v kabině, aby měl během jízdy dokonalý přehled o všech důležitých parametrech i kondici týmového kamionu. Pro navigátora Františka Tomáška je důležité zvyknout si na nový vůz a sladit se s Martinem a Davidem, i když navigace v Polsku pro něj bude spíš rutinní záležitostí. Posádka také očekává, že se podaří vyzkoušet výměnu pneumatiky v závodním tempu.

„A hlavně se na nás v Polsku těší spousta fanoušků. A my na ně. Nejlepší je travnatá esíčková pasáž na konci trati, kde je pokaždé hromada diváků a všichni čekají, až kolem pojede náš kamion, největší auto závodu,“ doplňuje navigátor František Tomášek.

Tisková zpráva týmu Big Shock Racing [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu