Serres Rally: Bronz pro Engela, vítězství pro Svitka

Rubrika: Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

Milan Engel se po zdravotních problémech a následné rekonvalescenci úspěšně vrátil do sedla závodního motocyklu. Na náročné řecké Serres Rally vybojoval třetí místo. Jezdec týmu Orion – Moto Racing Group nestačil pouze na Štefana Svitka ze Slovenska a Itala Mattea Curu.

Štefan Svitko (KTM) vládne Serres Rally nepřetržitě od roku 2016, letošní výhra byla už jeho čtvrtá v řadě. 37letý Slovák naplno využil svých zkušeností a poradil si s obtížnou tratí, jejíž náročnost po přestěhování do nové lokality podle mnohých poměrně výrazně stoupla. Celkem soutěž měřila 1620 kilometrů, z nichž se 1268 jelo v řeckých horách na čas v rámci sedmi etap, resp. osmi rychlostních zkoušek.

Ve druhé etapě, jejíž speciálka měřila 283 kilometrů, byl Svitko skoro o 19 minut rychlejší než vítěz krátké úvodní speciálky Skyler Howes. Američan tak klesl na druhou příčku.

Štefan Svitko, Serres Rally 2019
Štefan Svitko, KTM XC 450, Slovakia Rally Team. Serres Rally 2019. © Serres Rally Media/RallyCool!

Svitko v následujících dnech předváděl strojově přesnou jízdu a vyhrál všechny zbývající rychlostní zkoušky. Po čtvrté etapě vedl před Howesem téměř o 33 minut. V páté etapě americký jezdec týmu Klymčiw Racing havaroval a soutěž pro něj skončila.

Na druhou příčku se posunul Matteo Cura (Husqvarna), avšak Italův odstup činil už téměř hodinu a půl. Svitko nezaváhal ani ve dvou závěrečných dnech a v celkovém součtu Curu porazil o jednu hodinu a 38 sekund.

Milan Engel (KTM) musel kvůli lékařskému zákroku vynechat červencovou Baju Aragón ve Španělsku, ale na přelomu srpna a září potvrdil, že se mu na řeckých tratích letos daří. Ke stříbru z květnové Hellas Rally přidal nyní bronz.

Petr Vlček, Serres Rally 2019
Petr Vlček, Husaberg FE 450, Klymčiw Racing. Serres Rally 2019. © Serres Rally Media/Rallymaniacs

Nejúspěšnější český motocyklista letošního ročníku Rally Dakar byl po čtyřech etapách osmý. Skok na medailové pozice přinesl hlavně vynikající závěr, resp. třetí místa v hodnocení všech tří závěrečných rychlostních zkoušek.

Po odstoupení Skylera Howese byl nejlepším z jezdců Klymčiwova týmu Petr Vlček (Husaberg). V Americe žijící závodník figuroval po šesté etapě na dvanácté pozici, ale den před koncem svůj závod z vlastní vůle ukončil. Důvodem byl hurikán Dorian mířící k východnímu pobřeží USA. Vlček se rozhodl odcestovat za rodinou dříve, než přírodní živel zasáhne oblast jejího bydliště.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu