Ula-Neom: Al-Rajhi útočí, Alonso poprvé v top 3

Rubrika: Auto  
/ Aktualizováno:

Yazeed Al-Rajhi s Toyotou dramatizuje závěr Ula-Neom Cross-Country Rally 2019. Domácí favorit po třetí etapě snížil náskok dosud vedoucího krajana Yasira Seaidana s Mini na méně než polovinu.

Předposlední etapa třetího podniku nového saúdskoarabského šampionátu v pouštních rally zavedla účastníky z historické Al Uly do nově budovaného hypermoderního centra Neom. Cestou musely posádky zdolat další rychlostní zkoušku, která měřila 231 kilometrů.

Yazeed Al-Rajhi s Konstantinem Žilcovem (Toyota) měli hned první den problémy při výměně proraženého kola a od té chvíle usilovně dohánějí svou ztrátu. V pátek vyhráli druhou rychlostní zkoušku v řadě. Navzdory dvěma defektům strávili na trati o minutu a 38 sekund méně než leadeři průběžného hodnocení Yasir Seaidan a François Cazalet s Mini, kteří měnili zničenou pneumatiku pouze jednou. Před závěrečnou etapou dělí obě posádky minuta a čtvrt.

Fernando Alonso, Ula-Neom Cross-Country Rally 2019
Fernando Alonso/Marc Coma, Toyota Hilux, Toyota Gazoo Racing. Ula-Neom Cross-Country Rally 2019. © SDRC Media

Další povzbudivý den prožil před svým lednovým debutem na Rally Dakar Fernando Alonso (Toyota). S navigátorem Marcem Comou si připsali třetí čas, když byli skoro o tři čtvrtě minuty rychlejší než Khalid Al Qassimi a Xavier Panseri. Pilot ze Spojených arabských emirátů si stěžoval na malý výkon svého Peugeotu a kvůli desetiminutové penalizaci za pozdní příjezd do časové kontroly přišel o třetí pozici celkově. Navečer pak oznámil, že kvůli technickým problémům již do poslední etapy nenastoupí.

Miroslav Zapletal s Markem Sýkorou (Ford) nestačili na Essu Al-Dossaryho s Nissanem a v průběžné klasifikaci klesli za domácího jezdce na šestou příčku. Po Al Qassimiho avizovaném odstoupení ale zítra svedou souboj o čtvrté místo.

V sobotu soutěž uzavře čtvrtá etapa se startem a cílem v Neomu, jejíž součástí bude rychlostní zkouška dlouhá 175 kilometrů.

Ula-Neom Cross-Country Rally 2019
AUTOMOBILY
průběžné pořadí po 3. etapě
1. Seaidan/Cazalet Mini All4 Racing 5:03:53
2. Al-Rajhi/Žilcov Toyota Hilux +1:14
3. Alonso/Coma Toyota Hilux +12:03
4. Qassimi/Panseri Peugeot 2008 DKR +15:41
5. Al Dossary/Delaunay Nissan Navara +23:15
6. Zapletal/Sýkora Ford F-150 Evo +24:20

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu