Zapletal se Sýkorou druzí na saúdské Ha’il Rally

Rubrika: Auto  
/ Aktualizováno:

Tři týdny po Dakaru 2020 si Miroslav Zapletal s Markem Sýkorou dojeli do Saúdské Arábie pro další úspěch. Do nové sezony tamního šampionátu v pouštních rally vstoupili druhým místem na Ha’il Rally, která se jela jako kandidátský podnik Světového poháru FIA v cross-country rally.

Saleh Alabdelali, Ha’il Rally 2020
Saleh Alabdelali/Ola Fløene, Hummer, Yazeed Racing. Ha’il Rally 2020. © NDP Publicity Services

Yazeed Al-Rajhi s Toyotou ve středu potvrdil roli favorita vítězstvím v úvodní etapě. Úřadující saúdský šampion byl na 227 kilometrech o šest minut rychlejší než týmový kolega Saleh Alabdelali s Hummerem. Následující test však Al-Rajhi po technických problémech nedokončil. V pátek a v sobotu se do závodu vrátil, ale s více než jedenáctihodinovou penalizací byl klasifikován až jako čtyřiatřicátý.

Zvítězil Alabdelali, navigovaný norským spolujezdcem Olou Fløenem, který si pro nejcennější výsledek dosavadní kariéry dojel s téměř třináctiminutovým náskokem před česko-slovenskou dvojicí Miroslav Zapletal, Marek Sýkora. Posádka týmu Offroadsport prožila horkou chvilku v závěru předposlední etapy. Na konci testu odešla u jejího Fordu poloosa, která se na následujících kilometrech přehřála a v cíli zapálila manžetu. Hrozící požár se však podařilo včas zažehnat.

Ha’il Rally 2020
AUTOMOBILY
konečné výsledky
1. Alabdelali/Fløene Hummer 11:50:03
2. Zapletal/Sýkora Ford +12:57
3. Al Shammeri/Al Shammeri Nissan +36:50

Další novinky a zajímavosti ze světa cross-country rally, podrobná ohlédnutí za Dakarem a Africa Eco Race 2020, otevřené rozhovory a rozsáhlé materiály o historii dakarské rally naleznete v novém magazínu DAKARMANIA.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu