Silk Way: Bloudící Al-Attiyah málem přišel o neporazitelnost

Rubrika: Auto, Silk Way Rally  
/ Aktualizováno:

I po poslední mongolské etapě Silk Way Rally 2019 zůstávají Nasser Al-Attiyah a Mathieu Baumel neporaženi. Před vjezdem do čínské pouště vedou v kategorii automobilů s více než čtyřicetiminutovým náskokem.

Ale nemuselo to tak být. Na rychlostní zkoušce šesté etapy se Mathieu Baumel dopustil stejné chyby v navigaci jako někteří motocyklisté a poslal Nassera Al-Attiyaha špatnou cestou.

Po etapovém triumfu v tu chvíli sahal Denis Krotov. Jenže pilot Mini měl v závěru problémy se zaseknutou převodovkou, navíc udělal defekt a do cíle dorazil s více než sedmdesátiminutovou ztrátou. Místo ataku pódiových pozic a výrazného snížení odstupu od vedoucí posádky, se Rus v průběžném pořadí poroučel ze čtvrtého na desáté místo.

Al-Attiyah s Toyotou tedy zvítězil i pošesté, o tři a čtvrt minuty pomalejší byl Erik van Loon s dalším Hiluxem týmu Overdrive.

Nasser Al-Attiyah, Silk Way Rally 2019
Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel, Toyota Hilux, Nasser Al-Attiyah Team. Silk Way Rally 2019. © Red Bull Content Pool

„Navigace dnes byla obtížná, museli jste dávat opravdu dobrý pozor. Na jednom místě jsme zaváhali, ale nakonec vše dobře dopadlo,“ oddechl si v cíli Nasser Al-Attiyah. „Vyhráli jsme pošesté v řadě. Zítra si odpočineme, čeká nás jen 550 kilometrů spojovacího úseku cestou do Číny, kde budeme v následujících dnech objevovat duny pouště Gobi.“

Po středečních problémech s akcelerátorem stoupá pořadím Mathieu Serradori s buggy Century. Třetí čas dne posunul Francouze z jedenácté na osmou příčku.

V sobotu 13. července vstoupí karavana Silk Way Rally 2019 do Číny. Mezi Dalanzadgadem a Bayinbaolige urazí 551 kilometrů, ale změnu pořadí může přinést jen nějaká mimořádná událost. Součástí sedmé etapy totiž není rychlostní zkouška.

Naplno se opět začne závodit v neděli, kdy přijdou na řadu první duny. Podle slibů pořadatelů by se mělo jednat o vůbec nejnáročnější rychlostní zkoušku celé soutěže.

Silk Way Rally 2019
AUTOMOBILY
Průběžné pořadí po 6. etapě
1. Al-Attiyah / Baumel Toyota Hilux 13:44:16
2. Liu / Pan Hanwei Motor. SMG Buggy +40:33
3. Pelichet / Larroque Optimus +50:12
4. Han / Min Geely SMG Buggy +55:26
5. Zi / Wang Hanwei Motor. SMG Buggy +1:04:41

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu