Silk Way: V kategorii SxS nejlepší Karjakin

Rubrika: S×S, Silk Way Rally  
/ Aktualizováno:

Sergej Karjakin s Antonem Vlasjukem zvítězili na Silk Way Rally 2019 v kategorii T3 (SxS), přestože do cíle první etapy dorazili taženi na laně za týmovým kolegou Alexejem Šmotevem.

V kategorii T3 odstartovalo do devátého ročníku Silk Way Rally osm vozů a hned prvních 51 z celkem 2593 kilometrů rychlostních zkoušek nadělalo velké starosti několika favoritům.

Zatímco Karjakin ztratil po problémech s elektronikou svého Mavericku X3 jen šest minut, Austin Jones urazil pravé přední kolo a Can-Am týmu South Racing dovlekl do cíle se ztrátou 57 minut. Jen o minutu méně na trati strávil loňský vítěz Světového poháru FIA v cross-country rally ve třídě T3 José Luis Peña Campo (Polaris). Španěl a Američan se seřadili na chvostu pole.

Alexej Šmotev & Sergej Karjakin, Silk Way Rally 2019
Alexej Šmotev táhne Sergeje Karjakina do cíle úvodní speciálky Silk Way Rally 2019. © Snag Racing

Ještě na území Ruska rozjel Karjakinův tým Snag Racing následující den velkou ofenzivu. Etapové vítězství vyneslo Šmoteva do čela průběžného hodnocení, Karjakin se posunul na ze šesté na třetí pozici. Druhým časem dne potvrdil své ambice také Jones.

Rychlé tratě v mongolských stepích svědčily Karjakinovi. Dakarský vítěz v kategorii quadů z roku 2017 vyhrál čtyři etapy v řadě a do Číny vjížděl jako leader třídy T3 s komfortním náskokem 68 minut před Jonesem. Výsledkově si hodně polepšil také průběžně třetí Peña Campo, byť jeho odstup od leadera byl už více než dvouhodinový. Šmotev přišel o vedení čtvrtý den soutěže a jeho ztráta postupně narostla na více než čtyři a tři čtvrtě hodiny.

Austin Jones, Silk Way Rally 2019
Austin Jones/Kellon Walch, Can-Am Maverick X3, South Racing Can-Am. Silk Way Rally 2019. © SWR Media

Další dva dílčí triumfy přidal Karjakin v náročných etapách v poušti Gobi a poslední den se se soutěží rozloučil druhým časem. Naopak Jones na předposlední speciálce ztratil přes čtyři hodiny a vypadl z boje o umístění na stupních vítězů. Sestavu na pódiu tak zkompletovali Peña Campo a Šmotev.

Silk Way Rally 2019
SKUPINA T3
Konečné výsledky
1. Karjakin / Vlasjuk Can-Am Maverick X3 31:05:40
2. Peña Campo / Tornabell Polaris RZR 900 +5:36:03
3. Šmotev / Rudnickij Can-Am Maverick X3 +5:41:09
4. Knight / Watson Polaris +8:11:28
5. Jones / Walch Can-Am Maverick X3 +8:41:23

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu