Hungarian Baja: Technika mění plány Čechů

Rubrika: Auto, FIA SP baja, Hungarian Baja  
/ Aktualizováno:

Z pěti českých jezdců, kteří byli přihlášeni na Hungarian Baja v elitní kategorii T1, se nakonec špičce světového poháru v bajách postaví v přímém souboji jen trojice. Své původní záměry museli na poslední chvíli přehodnotit Petr Hozák a Tomáš Ouředníček.

Petr Hozák se po technických problémech na Baje Aragón rozhodl pro výměnu poloos u svého Hummeru RS. Nové komponenty však nedorazily včas a Rockstar Energy AVE Team byl nucen na účast na maďarské baje rezignovat. Do Světového poháru FIA v cross-country bajách by se měl vrátit na přelomu srpna a září, kdy se v okolí Štětína pojede Baja Poland.

Nepříjemnost potkala na poslední chvíli také Tomáše Ouředníčka, jehož Ford Ranger Phoenix zůstal doma.

„Při přípravě vozu jsme zjistili, že řízení netěsní dobře a hrozí zablokování,“ vysvětlil Tomáš Ouředníček. „Náhradní řízení nebylo možné včas dopravit ze servisu z Francie a start s poškozeným by byl příliš riskantní.“

Tomáš Ouředníček, Hungarian Baja 2018
Tomáš Ouředníček/David Křípal, Hummer H3 Evo. Hungarian Baja 2018. © South Racing CE

Ouředníček s navigátorem Davidem Křípalem proto zvolili stejnou variantu jako před rokem, kdy maďarskou baju nedokončili. Do Várpaloty zamířili znovu se starším Hummerem H3 Evo I. Soutěže se zúčastní v rámci maďarského šampionátu (TROB) ve skupině TH. V ní jsou kromě české posádky přihlášeny ještě další dvě.

O body do hodnocení světového poháru se poperou Martin Prokop s Janem Tománkem (Ford Raptor RS Cross-Country), Miroslav Zapletal se slovenským navigátorem Markem Sýkorou (Ford F-150 Evo) a Zdeněk Pořízek s Pavlem Vaculíkem (Ford F-150).

Hungarian Baja 2019 odstartuje dnes odpoledne sedmikilometrovou superspeciálkou. V sobotu a v neděli čekají na posádky další čtyři měřené úseky. Celkem pořadatelé připravili 588 kilometrů rychlostních zkoušek.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu