Peterhansel a Sainz okusí saúdské tratě ještě před Dakarem

Rubrika: Auto  
/ Aktualizováno:

Stéphane Peterhansel a Carlos Sainz budou dalšími hvězdami, které se zapojí do nové saúdskoarabské série v pouštních rally. V rámci přípravy na lednový Dakar absolvují každý po jednom podniku.

Stéphane Peterhansel, Rallye du Maroc 2019
Stéphane Peterhansel/Andrea Peterhansel, Mini JCW Buggy, X-raid. Rallye du Maroc 2019. © X-raid

Stéphane Peterhansel se s Mini JCW Buggy postaví už koncem tohoto týdne na start Riyadh Rally (28. až 30. listopadu), jeho týmový kolega Carlos Sainz absolvuje v polovině příštího měsíce závěrečnou Sharqiya Rally (12. až 14. prosince).

Německý X-raid tak jde ve stopách konkurenční Toyoty, která na předchozí Al Ula – Neom Cross-Country Rally vyslala Fernanda Alonsa. Kromě toho se s Hiluxem téměř kompletního šampionátu účastní domácí Yazeed Al-Rajhi.

Peterhansel i Sainz budou mít k dispozici poslední evoluci Mini JCW Buggy. Při prvním startu upraveného speciálu obsadil Sainz na říjnové Rallye du Maroc druhou příčku, Peterhansel si čtvrtým místem v Maroku zajistil celkové vítězství ve Světovém poháru FIA v cross-country rally 2019.

Carlos Sainz, Rallye du Maroc 2019
Carlos Sainz/Lucas Cruz, Mini JCW Buggy, X-raid. Rallye du Maroc 2019. © X-raid

Na rijádské soutěži si stejný vůz poprvé vyzkouší také Yasir Seaidan. Domácí jezdec se dosud série účastnil se starším Mini All4 Racing a po třech z pěti soutěží vede v průběžném hodnocení před krajanem Al-Rajhim.

Miroslav Zapletal a Marek Sýkora vynechali pouze úvodní Rally Aseer a se svým Fordem nebudou chybět ani v Rijádu. Na Rally Qassim a Al Ula – Neom Rally obsadila česko-slovenská posádka týmu Offroadsport shodně páté místo.

Riyadh Rally měří 958 kilometrů, z nichž se 470 pojede v rámci rychlostních zkoušek. Soutěž zahájí ve čtvrtek odpoledne čtyřkilometrová superspeciálka. V pátek je na programu nejdelší měřený úsek (307 km), v sobotu se v rámci závěrečné etapy pojede 160kilometrová erzeta.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu