Abu Dhabi: Bratrovražedný duel pro Currieho

Rubrika: Abu Dhabi Desert Challenge, FIA SP CCR, S×S  
/ Aktualizováno:

Tovární tým Can-Am suverénně ovládl Abu Dhabi Desert Challenge 2019 v kategorii side-by-side. Přesto to nebyla nuda. Právě naopak! Casey Currie a Reinaldo Varela sváděli napínavou bitvu o vítězství od prvního do poslední kilometru.

Lépe začal Currie. Varela o den později umazal 61 sekund ze své ztráty a oba rivaly dělilo pouhých devět vteřin. Po třetí etapě zvýšil Američan svůj náskok na 70 sekund, jenže předposlední etapa sedla více Brazilci. Varela se poprvé ujal vedení, 43 sekund před Curriem.

Rozhodovala tedy až závěrečná etapa, jejíž rychlostní zkouška vedla vysokými dunami i po rychlejších pistách a měřila 214 kilometrů. A Varela tlaku týmového kolegy neodolal.

Casey Currie, Abu Dhabi Desert Challenge 2019
Casey Currie / Laurent Lichtleuchter, Can-Am Maverick X3, Monster Energy Can-Am. Abu Dhabi Desert Challenge 2019. © South Racing

„Byl to náročný den. Casey nás dojel po 160 kilometrech a my jsme se maximálně snažili, abychom se udrželi před ním. Po celých pět dnů to byla neuvěřitelně vzrušující bitva,“ popsal Bruno Varela rozhodující situaci závodu.

Americko-francouzská posádka Casey Currie, Laurent Lichtleuchter vyhrála po 1283 kilometrech rychlostních zkoušek o pouhou minutu a dvanáct sekund před brazilskou dvojicí Reinaldo Varela, Gustavo Gugelmin. V celkovém hodnocení soutěže obsadili piloti týmu Monster Energy Can-Am čtvrtou a pátou příčku.

Currie a Varela byli jedinými jezdci ve třídě T3, kteří zvládli soutěž bez penalizace za odstoupení z některé z etap. Ztráta třetího Fjodora Vorobjova (Can-Am) proto byla obrovská, neboť Rus tolik štěstí neměl.

Vedení v průběžném hodnocení Světového poháru FIA v cross-country rally ve třídě T3 udržel Varela, který vyhrál úvodní závod sezony v Kataru.

Třetím podnikem světového poháru bude Rally Kazakhstan, která se pojede od 26. května do 1. června.

Výsledky Abu Dhabi Desert Challenge 2019
Side-by-Side (T3)
1. Currie / Lichtleuchter Can-Am Maverick X3 19:43:18
2. Varela / Gugelmin Can-Am Maverick X3 +1:12
3. Vorobjov / Šubin Can-Am Maverick X3 +122:10:23

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu